På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Agile Project Manager

Agile Project Manager

Changemaker Educations AB

Agile Project Manager

"Agile Project Manager" har kunskaper om agil och plandriven projektmetodik, samt färdighet att kombinera och prioritera utifrån kundens och projektets behov. Vi lär dig hur teamet fungerar mest effektivt och vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer.

AGILA TEAM OCH FÖRETAG BEHÖVER DIG
Genom att utbilda dig till ”Agile Project Manager” får du en unik kompetensmix som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Agile Project Manager kombinerar kommunikation och ledarskap med moderna projektmetoder.  Genom korta avstämningar coachar du teamet och anpassar projektarbetet till de förändringar som påverkar projektet. Ditt ledarskap anpassas till att hantera förändring. Du lär dig också att planera och leda projektet i samarbete med kunden och med kundens mål och affärsnytta som ledstjärnor för hela ditt team.

Du får lära dig hur team fungerar samt vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer. Du lär dig kommunikation som hjälper teamet att komma vidare i arbetet. Mer specifikt lär du dig agila och plandrivna projektmetoder, personligt och situationsanpassat ledarskap, change management, teambuilding, gruppdynamik, projektkommunikation, time management, målstyrning, konflikthantering och mycket annat.

Exempel ur utbildningsplanen:

 • Affärsmannaskap
 • Agila processer och projektmetoder
 • Förändringsledning
 • Kommunikation
 • Ledarskap, gruppdynamik och coaching
 • Teamkunskap och processledning
 • Workshopledning, modellering, visualisering
 • Product Management
 • Kravhantering och förstudier

25 % LIA (LÄRANDE I ARBETE, PRAKTIK)
Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens agila metodik och ledarskap. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Vi samarbetar med en rad företag gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering, exempelvis; Spotify, Agiltech, Nox Consulting, Cogs Creative, Inceptive, Pronto, Umbrella, Ramirent, Front IT, Sogeti, Snow Software.

AGIL KOMPETENS ÄR STARKT EFTERFRÅGAD
Agila projektledare efterfrågas starkt. Sverige behöver minst 4600 projektledare med agil kompetens på fyra års sikt (rapporten ”IT-kompetensbristen). En undersökning bland 1400 svenska verksamheter, visar att 83 procent av dessa ökar satsningarna inom digital kompetens de kommande tre åren (Visma). Yrkesrollen ”agil projektledare” behöver bredare övergripande kompetens inom Data/IT, tillsammans med ökad kunskap om kundnytta och förmåga att leda och driva team i stora komplexa IT-projekt. Vår utbildning ”Agile Project Manager” möter arbetslivets rekryteringsbehov och ger den kompetensprofil du behöver att jobba och utvecklas i en spännande, dynamisk ledarroll.

VI GER DIG RÄTT KOMPETENSPROFIL
Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av agila ledare och agil kompetens. Vi har samlat några av branschens mest kunniga ledare, managers och föreläsare inom agil metodik, affärsutveckling, management, ledarskap och projektstrategi. Du får möjlighet att utbilda dig till en av framtidens vassaste agila managers. Du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

VAD ARBETAR DU SOM EFTER UTBILDNINGEN?
Att jobba som ”agile project manager” innebär att du planerar och genomför agila projekt i nära dialog med kunden. Utbildningen ger dig verktyg att effektivt och ansvarsfullt leda och driva agila team. Exempel på yrkesroller är:

 • Agile Project Manager
 • Agil projektledare
 • Scrum Master
 • Processledare
 • Teamledare
 • Teknisk projektledare
 • IT-projektledare

LEDNINGSGRUPPEN FÖR AGILE PROJECT MANAGER
Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer branschkontakter, utveckling och kvalitet genom hela utbildningsprocessen. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin och innefattar arbetsgrupper för olika områden, exempelvis pedagogik och LIA. Studerandeinflytande säkerställs genom att två eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. Medlemmarna ges full insyn i utbildningen och pågående projekt. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
Tveka inte – mejla om du har frågor;
Ruud de Sera, utbildningsledare

HUR ANSÖKER DU?
Du fyller i alla uppgifter du kan och laddar upp de dokument som krävs. Gymnasiebetyg är obligatoriska att ladda upp om du ej söker enligt 20%-regeln. Dokument som styrker din relaterade arbetserfarenhet minst ett (1) år är obligatoriska. Om du vill hänvisa till reell kompetens (utanför gymnasieskolan) behöver du styrka detta med rätt dokument. Övriga dokument inklusive särskilt prov (skriftligt prov, CV, arbetsintyg) är frivilliga att ladda upp. Tänk på att dina meriter stärker dina möjligheter att bli antagen då vi har totalt 30 platser.

VAD HÄNDER EFTER ATT DU HAR LÄMNAT IN DIN ANSÖKAN?
Alla som är behöriga och ansöker under den ordinarie ansökningstiden kommer att kallas till ett möte hos Changemaker Educations. På mötet får du veta mer om utbildningen och träffa utbildningsledningen. Samtidigt gör du ett frivilligt muntligt prov. Alla sökande rangordnas efter en poängskala som avgör vilka som kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Poängskalan, max 50 poäng, utgår från det skriftliga och muntliga provet som mäter dina kunskaper och erfarenheter kopplat till utbildningsplanen och yrkesrollerna för ”agile project manager”. 

Du kan bli antagen eller reserv om du är behörig. Om du har erbjudits en plats på utbildningen måste du tacka ja inom fem arbetsdagar från det att du fått beskedet. Vi mejlar dig svaret på den mejladress du anger i din ansökan. Utbildningen startar hösten 2020 och det är viktigt att du kommer på uppropet så du säkerställer att du får din utbildningsplats hos oss.

Lycka till med din ansökan så hoppas vi på 1,5 intensiva och lärorika år tillsammans!
Ledningsgruppen, LIA-företagen och Changemaker Educations genom Anna Möller, Utbildningsledare Agile Project Manager

Studietakt

100%

Poäng

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2020-12-25

2021-12-24

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Agile Project Manager på Changemaker Educations AB.