På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Experience Designer

Experience Designer

Changemaker Educations AB

Experience Designer

Experience Designer –Tvärvetenskaplig kompetens inom upplevelsebaserad design, speldesign, UX, VR/AR, gamification, affärsutveckling och ledarskap. Välkommen till en spännande yrkesroll där du är med och påverkar framtiden.

Efterfrågan på yrkesrollen Experience Designer (UX) ökar starkt i hela samhället. Användarupplevelser, hållbara affärsmodeller och digital innovation står i centrum för utvecklingen. Idag har vi enorma möjligheter att skapa upplevelser med ny teknik, inte minst genom VR/AR och AI. Företagen jobbar med ständig förbättring av kundupplevelser. Utöver det blir digitala upplevelser och konversationsbaserad UX allt viktigare.

EXPERIENCE DESIGNERS BEHÖVS
Digitaliseringen och kundernas upplevelsekrav gör att Experience Designers anställs i alla samhällets företag och organisationer ,och främst inom Data/IT, Telekom och digitala bolag, samt hos alla stora bolag/koncerner och inom offentlig verksamhet.

Så här säger Sebastian Sjöberg, medgrundare till 10X Labs;

”I en värld av tilltagande förändring är förmågan att snabbt inhämta data och skapa samt testa en prototyp skillnaden mellan att surfa på förändringsvågen och att krossas av den. Vare sig det kallas etnografi, Design Thinking, User Experience Design eller annat så ser vår organisation att nyckeln till framtiden består av ett team vars främsta förmåga är att snabbt lära sig det de inte vet och agera på det om och om igen.”

25 % LIA (PRAKTIK)
Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens e-handel. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Vi samarbetar med en rad företag och e-handelsplattformar gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering, exempelvis; Avanade, 10X Labs, Coffe stain Studios, Future Ordering, Furuboda Kompetens Center, LiU, Monkey Dancers, Promag, RICE, Science Park Mjärdevi, SVT, Scio VR, Warpzone Studios, Avalanche Studios m fl.

VI GER DIG RÄTT KOMPETENSPROFIL
Vi samarbetar med en rad företag och orUTBPLAN_EXPDganisationer som alla uttrycker ett växande behov av Experience Designers. Vi har samlat några av branschens mest kunniga utvecklare och föreläsare under ett och samma tak. Du får möjlighet att utbilda dig till framtidens vassaste och bredaste Experience Designers. Du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

Exempel på kurser är:

 • UX och Game Thinking
 • Affärsutveckling
 • Analytics, SQL och statistik
 • Programmering för Experience Design
 • Agil projektmetodik
 • Service Design
 • ARG – Alternate reality game
 • Rapid Prototyping
 • Service design
 • Speldesign
 • Gamification och spelpsykologi
 • User Research och User Testing

VAD ARBETAR DU SOM EFTER UTBILDNINGEN?
Att jobba som Experience Designer är en nyckelroll och en samordningsroll mellan upplevelser, kunder, team och verksamheter. Du sammanflätar och bygger broar mellan digitala och fysiska världar. Du förbättrar och utvecklar kundupplevelser och därigenom kundnytta och affärsnytta. Utbildningen ger dig verktyg för att förstå upplevelser, kunder, behov och utbud på dagens marknader. Du får lära dig att skapa digitala miljöer med kundupplevelsen i fokus.

Exempel på yrkesroller är:

 • Experience Designer
 • UX Designer
 • User Researcher
 • Gamification Designer
 • Planner

LEDNINGSGRUPPEN FÖR EXPERIENCE DESIGNER
Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer branschkontakter, utveckling och kvalitet genom hela utbildningsprocessen. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin och innefattar arbetsgrupper för olika områden, exempelvis pedagogik och LIA. Studerandeinflytande säkerställs genom att två eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. Medlemmarna ges full insyn i utbildningen och pågående projekt. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
Tveka inte – mejla om du har frågor;
Ina Bäckström, utbildningsledare

HUR ANSÖKER DU?
Du fyller i alla uppgifter du kan och laddar upp de dokument som krävs. Gymnasiebetyg är obligatoriska att ladda upp om du ej söker enligt 20%-regeln. Om du vill hänvisa till reell kompetens (utanför gymnasieskolan) behöver du styrka detta med rätt dokument. Övriga dokument inklusive arbetsprover (skriftligt prov, CV, arbetsintyg) är frivilliga att ladda upp. Tänk på att dina meriter stärker dina möjligheter att bli antagen då vi har totalt 30 platser.

VAD HÄNDER EFTER ATT DU HAR LÄMNAT IN DIN ANSÖKAN?
Alla som är behöriga och ansöker under den ordinarie ansökningstiden kommer att kallas till ett möte hos Changemaker Educations. På mötet får du veta mer om utbildningen och träffa utbildningsledningen. Samtidigt gör du ett frivilligt muntligt prov. Alla sökande rangordnas efter en poängskala som avgör vilka som kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Poängskalan, max 50 poäng, utgår från det skriftliga och muntliga provet som mäter dina kunskaper och erfarenheter kopplat till webbutveckling och e-handel.

Du kan bli antagen eller reserv om du är behörig. Om du har erbjudits en plats på utbildningen måste du tacka ja inom fem arbetsdagar från det att du fått beskedet. Vi mejlar dig svaret på den mejladress du anger i din ansökan.

Lycka till med din ansökan så hoppas vi på två intensiva och lärorika år tillsammans!
Ledningsgruppen, LIA-företagen och Changemaker Educations genom Anna Möller, Utbildningsledare Experience Designer

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2021-09-01

2022-09-01

Slut

2022-05-27

2022-05-27

2023-05-31

2024-05-31

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Experience Designer på Changemaker Educations AB.