På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Data Scientist

Data Scientist

EC Utbildning

Data Scientist

Med stora datamängder öppnas nya konkurrensfördelar upp och många företag behöver förändra sitt sätt att hantera och analysera data för att utvinna värdefulla insikter och kunskaper som underlag till strategiska beslut.

Det har lett till att många företag insett att det finns ett stort värde i att arbeta datadrivet, men få har kunskapen om hur data ska tas tillvara och analyseras i praktiken.

Rollen som Data Scientist är bred och tillämpar områden så som Business intelligence, analys av molntjänster, underhållsplanering, marknadsföring, programmering och systemutveckling. Med andra ord liknar en Data Scientist en affärsanalytiker i rollen, med den skillnad att en Data Scientist tänker bredare och angriper större och komplexare datakällor genom nya metoder, tankesätt och verktyg

Du kommer kunna arbeta som:

  • Data Scientist
  • Business Intelligence-analytiker
  • Dataanalytiker

Under utbildningen kommer du att lära dig om avancerad analys och hur nya data tolkas och omvandlas till affärsnytta. Du kommer att lära dig SQL och Phyton programmering för att kunna arbeta mot databaser och med dataanalys. Du lär dig även språket R för programmering, grafer och effektiv dataanalys. Dessutom kommer du att få titta närmare på visuell dataanalys och hur du på bästa sätt kommunicerar analysen till företag. 

Om utbildningen
Utbildningen är en heltidsutbildning, vilket motsvarar 40 timmar i veckan. Som studerande kommer du under utbildningen att ha den fantastiska möjligheten att genomföra så kallad LIA (lärande-i-arbete).

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2022-08-01

2023-08-01

Slut

2023-06-23

2024-06-21

2025-06-20

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-02-01

2022-05-25

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Data Scientist på EC Utbildning.