Javautvecklare bild

Javautvecklare

Specialisera dig på ett av världens mest använda programmeringsspråk – bli Javautvecklare!

Java är ett av världens största programmeringsspråk och finns i stort sett överallt; i mobiltelefoner, bärbara datorer och spelkonsoler. Allt fler företag är nischade mot programmeringsspråket Java som implementeras i allt fler system världen över.

Därför är behovet av utvecklare med spetskompetens inom just Java stort, vilket innebär en fördelaktig arbetsmarknad inom området. Utbildningen Javautvecklare är framtagen tillsammans med företag i IT-branschen. Vilket innebär att du kan vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som faktiskt efterfrågas ute hos företagen.

I dagsläget efterfrågas kompetens inom mobilutveckling i Java, testdriven Javautveckling, fördjupade kunskaper inom JavaScript och webbutveckling, liksom kunskaper inom IT-säkerhet och databaslösningar. Områden som därför ligger till grund för hela utbildningen. Utbildningen passar dig som är teknisk, kreativ och lösningsorienterad. Du har ett stort intresse för programmering och en stark vilja att vidareutveckla dig inom detta område.

Vad blir du efter examen?

Du kan arbeta som:

  • Javautvecklare
  • Applikationsutvecklare
  • Webbutvecklare
  • Mobilutvecklare