På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Server- och virtualiseringsspecialist

Server- och virtualiseringsspecialist

EC Utbildning

Server- och virtualiseringsspecialist

IT-utbildning till server- och virtualiseringsspecialist

Denna yrkeshögskoleutbildning ger dig en heltäckande kompetens för att arbeta med servrar, nätverk och virtualiseringstekniken.  Utbildningens innehåll är utvecklad i samarbete med regionala företag och myndigheter som vet vilket behov av framtida nätverkstekniker som finns och exakt vilken kompetens som efterfrågas. Du får både spetskompetens och viktig praktisk erfarenhet via LIA (Lärande I Arbete).

Kort sagt, med denna utbildning blir du anställningsbar hos företag direkt efter examen.

Vad lär du dig under utbildningen till server- och virtualiseringsspecialist? 
Utbildningen till server- och virtualiseringsspecialist ger dig kompetens inom serverteknik/nätverksteknik och framförallt virtualiseringsteknik. Virtualisering har blivit ett allt hetare område för företag som vill använda sin IT-utrustning optimalt.  Microsoft Windows Server, Unix/Linux, VMware, Citrix, Cisco, Exchange samt Office 365 är några exempel på produkter och system som du får arbeta med.

De teoretiska och praktiska kunskaper denna yrkeshögskoleutbildning ger, kan användas för att täcka nätverks- och kommunikationsbehov hos de flesta företag med blandade data- och nätverksmiljöer. Du kommer också att lära dig de nödvändiga kunskaperna som konsultrollen kräver i ett företag.

Vem är du som söker utbildningen Server- och virtualiseringsspecialist?
Du är intresserad av ett omväxlande och ansvarsfullt jobb inom datateknik, serverteknik samt nätverks- och datakommunikation. Som specialist vill du arbeta med design, installation, service, support, underhåll och vidareutveckling av företagsnätverk och datainfrastruktur. Du har läst ämnen som datateknik och nätverksteknik eller motsvarande kurser på gymnasium eller liknande, och vill få en fördjupad kunskap inom området.

Vad blir du efter YH-utbildningen?
Servertekniker, virtualiseringsspecialist, systemadministratör, nätverks- och drifttekniker och IT-koordinator är några möjliga yrkesroller efter utbildningen.

Kontakt
Samir Zrno, Utbildningsledare
019-764 14 60

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2020-09-07

2021-09-06

Slut

2020-06-10

2021-06-11

2022-06-10

2023-06-09

Ansökan öppnar*

Ansöker stänger*

2020-02-03

2020-05-05

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Server- och virtualiseringsspecialist på EC Utbildning.