Moln- och virtualiseringstekniker
IT-molnspecialister, eller som de också kallas - "molnvakter", har fördjupad kunskap i första hand inom Microsoft Azure, molnsäkerhet, Office 365 och servervirtualisering. Läs mer på framtid.se
IT-molnspecialister, eller som de också kallas - "molnvakter", har fördjupad kunskap i första hand inom Microsoft Azure, molnsäkerhet, Office 365 och servervirtualisering. Läs mer på framtid.se
Vill du vidareutbilda dig till ett välbetalt jobb och bli eftertraktad i hela Europa? Är du teknikintresserad? Då kan utbildningen till underhållstekniker inom processindustrin vara en utbildning för dig!
Underhållstekniker inom processindustrin är en yrkeshögskoleutbildning som startade i Borlänge 2013. Hittills har över 90% av studenterna som gått utbildningen fått jobb. Det kommer att behövas 2500 välutbildade underhållstekniker per år i Sverige de kommande åren. Utbildningen fungerar även internationellt.
Utbildningen till underhållstekniker inom processindustrin drivs av Borlänge kommun och är framtagen i nära samarbete med branschen. Det innebär att branschföretag till exempel är delaktiga i utbildningens innehåll, medverkar i ledningsgruppen och tar emot studerande under Lärande i arbetet (LIA).
Några av de deltagande branschföretagen är Arctic Paper, Boliden, NKT Cables, Midroc, Clas Ohlson, Leksands knäckebröd, MVUSAB, OneNordic, Krämfabriken, Outokumpu, Ovako, Quant, SSAB och Stora Enso. Ledningsgruppen medverkar för att säkerställa en dagsaktuell utbildning som är anpassad till företagens behov. Genom utbildningen får du lära dig allt som täcker företagens kompetensnivå för en anställning som underhållstekniker.
Yrkesroller utbildningen leder till:
Utbildningens mål
Efter godkänd avslutad utbildning får du en yrkeshögskoleexamen som underhållstekniker och du kan söka jobb som underhållstekniker, pricesstekniker, automationstekniker, servicetekniker eller -montör.
Du får också ett "Europass" - en engelsk översättning av dina examen som du kan använda om du vill jobba i andra länder inom EU.
LIA - lärande i arbete
En viktig del av utbildningen är kurserna i LIA 1 och LIA 2 (lärande i arbete) där du får tillämpa dina teoretiska kunskaper på en arbetsplats med en handledare. Utbildningen innehåller två perioder av LIA där du sammanlagt får vara ute hos ett företag i 22 veckor. Du har möjlighet att genomföra LIA nära din hemort.
Behörighetsgivande utbildningar:
Elprogrammet, Fordonsprogrammet, Industriprogrammet, Teknikprogrammet eller motsvarande förkunskaper
Utbildningen bedrivs på plats med klassundervisning och på heltid.
För mer information
Kontakta utbildningsledare Fredrik Degerman, telefon: 070-309 35 13.