Apotekstekniker bild

Apotekstekniker

I dag är apoteket så mycket mer än endast receptbelagda mediciner. Som apotekstekniker ger du även tips och råd om allt från tandvård och hygien till solskydd och egenvård av enklare åkommor.

Efter tre terminers heltidsstudier kan vi garantera att du har den kompetens som krävs för att möta apoteksteknikeryrkets föränderliga behov.

Gillar du att arbeta med service, försäljning och vill ha en rådgivande roll inom apoteksbranschen? En Apotekstekniker arbetar med försäljning och service i form av tips och råd om allt från tandvård och hygien till solskydd och egenvård av enklare åkommor. Det är viktigt att du har ett intresse av kroppens uppbyggnad, sjukdomar, symtom och behandlingsalternativ.

Goda framtidsutsikter
Apoteksmarknaden består idag av ett flertal aktörer som rekryterar tekniker till sina apotek. Samtidigt beräknas cirka 1 000 av landets apotekstekniker gå i pension under den närmaste 10-årsperioden. Det innebär att behovet av välutbildad personal kommer att vara stort, inte bara i storstäderna utan i hela landet.

Sveriges Apoteksförening och branschaktörerna har tillsammans med lärosätena för apotekstekniker tagit fram en nationell och gemensam utbildningsplan för att kvalitetssäkra yrkestiteln.

Utbildningen ger en yrkeshögskoleexamen och efter utbildningen kan du arbeta som:

  • apotekschef, mindre företag
  • apotekstekniker
  • egenvårdsansvarig
  • läkemedelskonsulent
  • registreringshandläggare läkemedel
  • varu- och lageransvarig

Allt du behöver
För att ge dig en så bred utbildning som möjligt innehåller kursutbudet allt från medicinsk grundkurs och egenvårdskunskap till kundkommunikation och företagsekonomi. 

Vi har ett nära samarbete med apoteksmarknadens aktörer. För att du ska få en djupare inblick i rollen som apotekstekniker och prova dina kunskaper i verkligheten, kommer du att genomföra 16 av utbildningens totalt 60 veckor på ett apotek. Du kommer också att få göra ett flertal intressanta studiebesök hos olika verksamheter med koppling till apotekets arbete.

Kontakt
Utbildningsledare
Gisela Olsson

Ansökan öppnar i september