På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Film

TV-produktionsspecialist

TV-produktionsspecialist

GTV Gamleby

TV-produktionsspecialist

En yrkeshögskoleutbildning för dig som vill jobba med TV, film eller för webben

GTV är en tvåårig studiemedelsberättigad Yh-utbildning.

Utbildningen är bred och ger de grundkunskaper som krävs för jobb i team på flera olika positioner i produktions- och teknikbolag för tv, film och web. Efter studierna kan du arbeta som projektledare, produktionsledare, producent, bildproducent, produktionsassistent, tv-ljudtekniker, bildingenjör, fotograf, redigerare, researcher eller teknisk ledare.

Realistiska förhållanden
Utbildningen sker under realistiska förhållanden och är organiserad enligt det arbetssätt som är brukligt inom branschen. I skolans studio, kontrollrum och redigeringar hittar du teknik som de väletablerade produktionsbolagen använder sig av. Under den skolförlagda delen av utbildningen har du tillgång till utrustning och lokaler 24 timmar om dygnet.

Studierna bedrivs på heltid under två år och en tredjedel av utbildningen genomförs som praktik på TV- och produktionsbolag främst i Stockholmsregionen. Där får du möjlighet att fördjupa dig inom ett intresseområde och knyta kontakter i branschen. Efter examen är möjligheterna till någon form av anställning mycket goda.

Praktiska övningar och föreläsningar
Varje kurs har tydligt uppsatta mål för att ge de kunskaper som krävs i yrkesrollen. Basen är produktionsövningar varvade med teori där undervisningen består av praktiska övningar och föreläsningar. Våra föreläsare är kompetenta specialister med lång erfarenhet från yrkeslivet och kommer ofta direkt från sin dagliga verksamhet för att undervisa på GTV.

Redovisning och analys av övningar och arbetsuppgifter sker både i grupp och individuellt. Kursernas svårighetsgrad ökar under utbildningens gång och stort ansvar vilar på elevens egna initiativ och förmåga att samarbeta.

Här kan du läsa mer information om boende i Gamleby.

SE GTV PLAY

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-08-22

Slut

2022-05-20

2023-05-19

2024-06-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om TV-produktionsspecialist på GTV Gamleby.