Yrkesutbildningar i Västervik

YH-utbildningar som erbjuds i Västervik. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Västervik gav 7 träffar

Produktionsteknik

Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling

Den här utbildningen är perfekt för dig som vill utvecklas och öka på dina karriärmöjligheter inom produktion.

Som produktionstekniker ansvarar du bland annat för teknisk problemlösning och kommer att arbeta med installation och igångköörning av ny utrustning och nya produktionsflöden.

Efter utbildningen har du fördjupade kunskaper om produktionsprocessen och kan arbeta som bland annat produktionstekniker, produktionsledare, kvalitetstekniker eller projektledare inom produktionsindustrin.

Kraven på kompetens inom produktionsteknik ökar stadigt samtidigt som stora pensionsavgångar väntas - du har alltså alla möjligheter att göra karriär och få ett toppjobb som ligger helt rätt i framtiden.

Utbildningen
Utbildningen bedrivs på deltid under 108 veckor, ca två månaders sommar uppehåll. Det mesta av studierna är självstudier, men vi har schemalagda träffar under en fredag och lördag per månad under studietiden.

Kursunderlag är tillgängligt på studieplattformen och det är även via den som du har kontakt med dina lärare och kurskamrater. Du lämnar även in dina studieuppgifter via plattformen.

Behörighet
Förutom grundläggande behörighet för yrkeshögskolan behöver du har godkända betyg i Matematik 2 samt Produktionskunskap 1.

Utbildningsstart
2024-08-01
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2027-02-28
2028-02-28
2029-02-28
Studietakt
50%
YH poäng
270 YH-poäng (ca. 2.7 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Branscher
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Västerviks kommun)
Satellitort
Oskarshamn

TV-produktionsspecialist

GTV Gamleby

Utbildningen för dig som vill jobba med TV- och filmproduktion

Vill du jobba med TV-produktion? På GTV Gamleby kan du läsa YH-utbildningen TV-produktionsspecialist. Det är en bred utbildning på 2 år där du får prova alla de olika yrken som finns i en TV-produktion. Du får grundkunskaperna som krävs för att arbeta i TV-branschen. Utbildningen bedrivs i Gamleby, Västerviks kommun.

LiA ute i branschen
Första året läser du kurser i Gamleby. Andra året har du Lärande i Arbete (LiA), det vill säga praktik, och den genomförs på ett TV- och produktionsbolag. Där får du möjlighet att fördjupa dig inom ditt intresseområde och knyta kontakter. Praktiken utgör en tredjedel av TV-utbildningen. Andra året genomför du även ett examensarbete.

En utbildning med hög kvalité
Föreläsningar och praktiska övningar varvas om vartannat och sker under realistiska förhållanden. Vår teknik och våra arbetssätt liknar det som är ute i branschen. Detta betyder att skolans studios är utrustade med samma teknik som de stora produktionsbolagen använder sig av. 

Alltid öppet
Som student har du tillgång till skolans utrustning och lokaler dygnet runt. Undervisningen sker med gruppövningar och föreläsningar. Redovisning och analys av övningar och arbetsuppgifter sker både i grupp och individuellt. Kursernas svårighetsgrad ökar under utbildningens gång och det är du som student som har ansvar för studierna. Det är därför viktigt att du är beredd att ta egna initiativ och har en förmåga att samarbeta.

Behörighet
Grundläggande behörighet till yrkeshögskolestudier, inga särskilda förkunskaper krävs. Gymnasieskolans Estetiska program och/eller erfarenhet av TV- och videoproduktion är meriterande.

Utbildningsstart
2024-08-19
2025-08-18
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-04-12
Branscher
Kultur, media, design
Journalistik & information
Pedagogik

Småskalig affärsmässig livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge - Gamlebygymnasiet

Utbildningen ger dig kunskaper för att planera, driva och vidareutveckla en småskalig men affärsmässig och resurseffektiv livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet. Du får även övergripande kunskaper om besöksnäring och entreprenörskap, vilket ger dig möjlighet att bredda kärnverksamheten och få ökad lönsamhet.

Efter avslutad utbildning kan du:

  • Bedriva småskalig livsmedelsproduktion på ett hållbart, affärsmässigt och lagenligt sätt med fokus på hållbara metoder inom odling, djurhållning och förädling.
  • Använda ny kunskap, teknik och innovation inom området livsmedelsproduktion.
  • Identifiera mervärden (unique selling points) i verksamhetens utbud för att befästa och utveckla ett starkt varumärke och på ett relevant sätt marknadsföra dina produkter till målgruppen främst genom digitala medier och storytelling.
  • Väga samman produktionsmål, kvalitetsmål, marknad, miljömål och ekonomiska mål och därefter fatta självständiga beslut för en hållbar utveckling av verksamheten, exempelvis enligt LEAN-metoden. Du lär dig att coacha medarbetare och lösa personalkonflikter.
  • Kommunicera med relevanta yrkestermer från den småskaliga livsmedelsproduktionen på engelska eller annat främmande språk för att kunna samverka med besöksnäringen.

Utbildningen leder till en yrkesexamen, för att få examensbevis krävs minst betyget godkänt i samtliga kurser. Du som inte har fått betyget Godkänd på samtliga kurser tilldelas utbildningsbevis, på detta redovisas betyg på de kurser som du slutfört.

Behörighet
Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan.

Utbildningen är avgiftsfri men du står själv för böcker, studiematerial och andra omkostnader under utbildningen. Under din utbildningstid får du låna en bärbar dator. Näringslivet deltar i finansieringen genom att medverka som LIA-företag och handledare under praktikperioderna.

Omställningsstudiestödet riktar sig till personer mitt i livet som vill vidareutbilda och kompetensutveckla sig och gör det möjligt att få 80 procent av lönen i bidrag upp till ett tak. Läs mer om omställningsstudiestödet här.

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-01-15)
2025-01-13
Utbildningsslut
2024-12-20
2025-12-19
Studietakt
100%
YH poäng
200 YH-poäng (ca. 1.0 år)
Ansökan öppnar
2024-05-20
Ansökan stänger
2024-09-15
Branscher
Teknik & tillverkning

Lönespecialist - distans

TUC Yrkeshögskola

Lönespecialisten har numera oftast den konsultativa yrkesrollen. De behöver ha breda kunskaper inom yrkesområden som ekonomi och personal. Läs på framtid.se

Utbildningsstart
2024-09-01
Utbildningsslut
2026-06-30
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-04-17

Bygglovshandläggare / Byggnadsinspektör

Campus Västra Skaraborg

Som bygglovshandläggare handlägger du bygg-, mark- och rivningslov och anmälningspliktiga ärenden, i byggenhetens uppdrag ingår även tillsyn enligt PBL. Läs mer på framtid.se

Utbildningsstart
2024-09-02
Utbildningsslut
2026-06-30
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan