Hud- och Spaterapeut

Till hudterapeuten / SPA-terapeuten kommer människor av olika anledningar, exempelvis för att få hjälp med hudproblem eller för att få skönhetsvård. Läs mer på framtid.se

Framtid.se websida

Tips på andra utbildningar som kanske passar

Hud- och massageterapeut

YHHS - Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa

Är din dröm att bli certifierad och utbildad hudterapeut eller vill du kanske arbeta med massage och hudvårdsbehandlingar? Utbilda dig inom massage, spa och hudvård på YHHS massageterapeut och hudterapeututbildning i Stockholm.

I vår hud- och massageterapeututbildning får du fördjupade kunskaper om skelett, leder och muskler.

Du får lära dig att kombinera massage, palpationsteknink och muskeltöjningar i friskvårdande och förebyggande syfte. Givetvis lär du dig också allt annat som du behöver för att kunna arbeta som hudterapeut.

Vår Hud-och massageutbildning i Stockholm sträcker sig över 60 veckor  och är studier på heltid och är en yrkeshögskoleuybildning.

Efter avslutad examen har du möjlighet att få CIDESCO-diplom, bli auktoriserad hudterapeut och certifierad massör. Den här kombinationen är en eftertraktad kompetensnivå på arbetsmarknaden. Kraven för dessa certifieringar är skilda från yrkeshögskoleexamen.

Praktiken hos YHHS är något som de flesta studerande ser mycket fram emot. Större delen av praktiken på vår massage- och hudterapeututbildning i Stockholm kommer du praktisera på våra egna salonger Beauty & Spa Centre.

Du får på ett naturlig vis utveckla god säljteknik och kommunikation med kunder. Dina kunskaper kommer mogna och du kommer ha viktiga rutiner och erfarenhet med dig och vara väl förberedd för det kommande arbetslivet när det gäller tempo, behandlingstider i en yrkesmässig miljö.

Behörighet
Du behöver Särskild behörighet i Svenska 2, Idrott- och hälsa 1, Naturkunskap 2 samt Massage 1 eller motsvarande. Vi kan erbjuda dig en preparandkurs om du saknar Massage 1.

Utbildningsstart
2024-08-19
2025-01-01
2025-08-01
Utbildningsslut
2025-12-19
2026-06-12
2026-12-18
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Frisk- & kroppsvård

Medicinsk sekreterare

Xenter Yrkeshögskola

Medicinsk sekreterare eller vårdadministratör, utför administrativt arbete och är en nyckelperson inom hälso- och sjukvårdens administration. Du utför patientsäker medicinsk dokumentation med hjälp av modern teknik.

Yrkesrollen passar dig som är strukturerad, gillar att skriva och är intresserad av det svenska språket. Du en viktig kugge i vårdorganisationen.

Du arbetar med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor samt annan administrativ personal. Du arbetar med journalskrivning efter diktat, receptionsarbete där du tar emot patienter och bokar tider samt sköter remisshantering, men även arbetsuppgifter inom ekonomi som fakturahantering och avvikelsehantering förekommer. Det kan också vara aktuellt att ta fram och analysera statistiska underlag.

Arbetet är roligt, utvecklande och varierande, vilket kräver att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad, noggrann och klarar av att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Jobbet kan även innefatta delaktighet i utredningar, sammanställningar och presentation av framtaget material. Yrkesrollen ställer höga krav på kommunikativ förmåga och goda kunskaper i det svenska språket.

LIA
Utbildningen innehåller fyra Lia-perioder.

Efter utbildningen kan du arbeta som medicinsk sekreterare eller vårdadministratör på exempelvis sjukhus eller vårdcentral, inom företagshälsovård, forskningscentra eller läkemedelsföretag.

Utbildningsstart
2024-08-12
Utbildningsslut
2026-05-29
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Sjukvård & socialt arbete
Frisk- & kroppsvård