Pris: 88 000 kr ink. moms
CSN-berättigad: Ja
Ansökan: Sen ansökan öppen
Sista kompletteringsdag: 8 nov 2023
Utbildningsstart: 22 januari 2024
Utbildningen slutar: 6 juni 2025
Utbildningslängd: 1,5 år
YH-poäng: 325
Plats: Distans
Antagningskrav: Grundläggande behörighet och svenska 2/B
Anmälningsavgiften är 88 000 kr ink. moms. Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning. Studiemedel består av två delar - ett bidrag som du får, och ett lån som du måste betala tillbaka. Studiemedel är till för dig som studerar på till exempel högskola, universitet, komvux eller yrkeshögskola.
Att jobba som tandsköterska är ett omväxlande och utvecklade arbete med en rad varierande uppgifter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att assistera tandläkare och tandhygienister i olika behandlingssituationer, utföra smittskyddsarbete och tillämpa hygienrutiner i det dagliga arbetet samt bemöta patienter och instruera i sjukdomsförebyggande åtgärder. På Nackademins utbildning kommer du bland annat att lära dig att avlägsna tandsten, utföra profylax, munhygienkontroll samt polering, självständigt assistera vid tandvårdsbehandlingar och föreslå lösningar på problem och mycket mer.
Du som väljer att studera till tandsköterska behöver förståelse och färdigheter i det engelska språket då du kommer att behöva informera och kommunicera inom arbetsområdet på engelska.
I utbildningen ingår följande kurser:
- Anatomi, anestesi och farmakologi
- Etik, bemötande och kommunikation
- Lärande i arbete 1
- Lärande i arbete 2
- Lärande i arbete 3
- Material, miljö och hantering av farligt avfall Odontologi 1
- Odontologi 2
- Oral hälsa 1
- Oral hälsa 2
- Tandvårdens verksamhet och organisation Vårdhygien och smittskydd
Eftersom utbildningen till tandsköterska bedrivs på distans krävs det att du som deltagare har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Kurslitteratur och utbildningsmaterial i form av videoinspelade föreläsningar, övningar, seminarier och Power Point-presentationer distribueras via Nackademins studentportal och respektive kurswebb.
Det ingår sex fysiska, obligatoriska träffar totalt under utbildningens gång (2 st per termin).
Möjlighet till individuell studieplan finns. Kontakta utbildningsledare Anastasia Halas för mer information (anastasia.halas@nackademin.se, 070-494 67 94).
Kostnader
Anmälningsavgiften är 88 000 kr ink. moms och betalas enligt förfallodatum på fakturan som skickas ut efter att vi har bekräftat din anmälan och din behörighet. I avgiften ingår kurslitteratur.
I samarbete med Human Finans erbjuder vi möjligheten att låna på kredit till anmälningsavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.
Du som får studiemedel kan ansöka om merkostnadslån från CSN för extra kostnader i samband med studierna, exempelvis för undervisningsavgift. Läs mer om merkostnadslån här.
Om du betalar via merkostnadslån från CSN då behöver du i god tid ansöka om merkostnadslån så att du redan vet innan antagningsbeskedet skickas ut om du kommer att kunna få det beviljat eller inte.
Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning.
Särskilda förkunskaper krävs i följande kurser:
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper