På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Agil systemutvecklare i Java och JavaScript

Agil systemutvecklare i Java och JavaScript

Lernia Yrkeshögskola

Agil systemutvecklare i Java och JavaScript

Vill du ha förståelse för hur systemutvecklingsbranschen ser ut, vilka trender som finns och vilken möjlig utveckling de största utvecklingsspråken och -miljöerna på marknaden har idag?

Webbutveckling är ett av de största områdena inom mjukvaru- och systemutveckling och det finns ett stort behov inom denna del av branschen i synnerhet i den pågående digitalisering av tjänster i både näringslivet och offentlig sektor.
Utbildningen syftar till att ge specialistkunskaper inom detta viktiga område och har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på en arbetsplats.

Utbildningen pågår under ca 2 år och genomförs på plats i våra utbildningslokaler i Luleå/Stockholm. I den mån det är möjligt försöker vi bistå med att ni kan ta del av inspelat material då detta kan ses flera gånger, både i kunskapsgenererande och repeterande syfte, samt möjliggör att du kan läsa oberoende av tid och rum, vilket ökar möjligheten att tillgodogöra sig utbildningen på det sätt som fungerar bäst för dig.

Denna utbildning kommer att bedrivas delvis på engelska. Undervisningen sker på svenska, fackspråket översätts dock inte från engelska i löpande tal och skrift. Nästan all litteratur och allt material för utbildningen är på engelska.

Efter utbildningen har du specialiserade kunskaper om arbetsmetoder för utveckling i team och kvalitetskriterier för programmeringsprojekt, om Agila metoder med fokus på devops versionshantering backup utvecklingsmiljöer lansering och deploy. Du har lärt dig om API:er, fullstack och REST, arbete med databaser (enhetstester, modellering, optimering, säkerhet, lastbalansering samt SQL), om säkerhet inom backend-system och systemdesign. Du kan OOAD, UML, DFD, webbarkitektur och arkitekturer för backend samt vet vilken roll databaser, molntjänster och APIer har i en webbapplikation.

Studieort

Piteå kommun

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

2021-08-30

2022-08-29

2023-08-28

Slut

2023-06-30

2024-06-30

2025-06-30

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2021-02-15

2021-04-15

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Agil systemutvecklare i Java och JavaScript på Lernia Yrkeshögskola.