På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Film

Internationell Vindkraftstekniker Piteå

Internationell Vindkraftstekniker Piteå

Lernia Yrkeshögskola

Internationell Vindkraftstekniker Piteå

Utbildningen är framtagen av företag i branschen utifrån den kompetens som krävs för att gå direkt ut i arbete. Vi kan ge dig möjligheten att lära dig den senaste tekniken och följa den snabba utvecklingen i branschen genom: 

  • Det goda samarbetet mellan utbildningens ledningsgrupp, företagen i branschen och oss på Lernia
  • Vårt aktiva nätverkande i branschen

Utbildningen består av föreläsningar, laborationer, gruppövningar och praktikinslag. Under utbildningen 4 terminer gör du 2 LIA-perioder (praktik).

Krav
Arbetsmiljöverket ställer hälsokrav för höjdarbete och du behöver ha genomfört en godkänd hälsokontroll enligt AFS 2005:6 Mast och stolparbete. Om du inte uppfyller hälsokraven kommer du inte att kunna starta och genomföra utbildningen.

Utbildningens upplägg
Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen Internationell vindkraftstekniker. Utbildningen bedrivs på svenska, dock kan viss kurslitteratur, artiklar och forskning på engelska förekomma.

Framtidsutsikter
Branschen signalerar ett mycket tydligt behov av vindkraftstekniker, både på kort och lång sikt. Efter utbildningen Internationell vindkraftstekniker kan du operera över större geografiska områden och arbeta för olika typer av serviceföretag och turbintillverkare. Utbildade vindkraftstekniker är helt avgörande för att möta uppställda mål för Sveriges energiomställning.

Efter utbildningen
Efter utbildningen har du specialiserade kunskaper inom uppbyggnad, konstruktion och arbetssätt hos vindkraftsanläggningar. Du har förståelse för övriga energiproducerande anläggningar. Du har kunskap om:

  • Service- och underhållsarbete i vindkraftsanläggningar
  • Monterings justerings- och underhållsarbeten i miljöneutrala energianläggningar
  • Åtgärdande och förebyggande vanligt förekommande fel i vindkraftverk
  • Fel, brister och åtgärder i mekaniska, hydrauliska och elektriska system på ett hållbart, säkert och miljömässigt sätt
  • Arbetsmiljö och service på miljöneutrala energisystem

Du har specialiserad kunskap om tolkning av scheman och ritningar för mekaniska, hydrauliska och elektriska system i produktions- och distributionsanläggningar samt om maskinsystem. Du har fått insikt om tidsdebitering, konflikthantering, kundbemötande och praktisk och teoretisk metodutveckling på området.

Studieort

Piteå kommun

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-08-30

Slut

2022-06-30

2023-06-30

2024-06-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Internationell Vindkraftstekniker Piteå på Lernia Yrkeshögskola.