På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Specialistundersköterska - anestesi, operation och intensivvård

Specialistundersköterska - anestesi, operation och intensivvård

Lernia Yrkeshögskola

Specialistundersköterska - anestesi, operation och intensivvård

STARTAR EJ 2021

Är du utbildad undersköterska med erfarenhet från arbetslivet? Vill du specialisera dig mot anestesi, operation och intensivvård? Är du på jakt efter en efterfrågad specialistkunskap så att du kan ta dig vidare i karriären? Då kan vår utbildning Specialistundersköterska med inriktning anestesi, operation och intensivvård vara det du söker!

Om utbildningen
Specialistundersköterska - anestesi, operation och intensivvård är en utbildning på distans för dig som vill ha möjlighet att fortsätta jobba under dina studier. För att bli antagen till utbildningen krävs det att du är undersköterska sedan tidigare och att du nu vill specialisera dig mot vård inom anestesi, operation och intensivvård.

Utbildningen sker på 75% studietakt och på distans med några träffar per termin i Malmö. Det innebär att du kan studera var och när du vill, förutsatt att du kan medverka på plats vid de obligatoriska moment som ges i Malmö. Det är 8 st fysiska och obligatoriska träffar.

Under utbildningen kommer du att lära dig mer om anatomi, fysiologi, patofysiologi och farmakologi inom relevanta områden samt om vårdhygien inom nyss nämnda områden. Eftersom utbildningen riktar sig mot en specialisering inom ofta akuta vårdärenden gäller det att du kan hantera och analysera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer. 

Lernias utbildningsmodell för distansstudier innehåller en mix av resurser och funktioner enligt följande:

  • Undervisning i grupp: lärarledda lektioner via webbverktyg, seminarier och föreläsningar i kursernas centrala delar finns inspelade att se på i vår digitala lärportal.
  • Kollaborativt lärande: de studerande samarbetar inom arbetsgrupper. Varje kurs innehåller en gruppuppgift.
  • Självständigt arbete: den studerande läser delar av kurserna på egen hand utifrån uppgifter i Lärportalen, med tillgång till handledarstöd via mail eller webbverktyg.

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du jobba som specialistundersköterska med inriktning anestesi, operation och intensivvård.

Du kommer att kunna hantera och analysera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer. Och arbeta utifrån ett vårdhygieniskt förhållningssätt. Du kommer kunna söka arbete inom verksamheter som ställer stora krav på självständighet och forsknings- och utvecklingsarbete.

Du kommer att ha fått fördjupad förståelse för sambandet mellan vetenskap och beprövad erfarenhet. Du kommer ges förutsättningar för att arbeta självständigt och även i samverkan med sjuksköterska, patient och närstående för att identifiera behov och omvårdnadsåtgärder.  Utifrån en helhetssyn kommer du kunna göra bedömningar av åtgärder utifrån relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter med särskilt beaktande av de mänskliga rättigheterna.

Studietakt

75%

Poäng

200 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2021-12-17

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Specialistundersköterska - anestesi, operation och intensivvård på Lernia Yrkeshögskola.