Ljud-, ljus och scentekniker bild

Ljud-, ljus och scentekniker

Drömmer du om att arbeta som ljud-, ljus eller scentekniker? Då ska du gå Medborgarskolan Syds och Eslövs folkhögskolas nya YH-utbildning.

Som ljud-, ljus eller scentekniker jobbar du med ljus, ljud, video, riggning, planering och logistik. Du är först och sist på plats. Under en föreställning/framträdande sköter du bildmixrar, ljus- och/eller ljudprogrammering. Du ser till att allt flyter på som det ska enligt planeringen.

Du utgår från producentens kravspecifikation, regissörens manus, ljusmästarens-/eller ljuddesignerns ritningar och ansvarar för att allt sker säkert och medverkar aktivt i riskbedömningar. Du jobbar i ett stort kreativt team av olika kompetenser med våra främsta artister. Det är ett spännande, omväxlande och stimulerande arbete.

Efter utbildningen till ljud-, ljus och scentekniker kan du bland annat jobba som event-, och scentekniker på teatrar eller konsertlokaler, för upplevelse-, event- eller teknikuthyrningsföretag.

LIA – Lärande i arbete
En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd praktik, så kallad LIA – Lärande i arbete. Ute på en arbetsplats får du möjlighet att vidareutveckla de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att arbeta som ljud-, ljus och scentekniker. Det kan förekomma obekväm arbetstid.

Medborgarskolan Syd och Eslövs folkhögskola har ett etablerat kontaktnät ute i arbetslivet som vi samverkar med för att kvalitetssäkra utbildningen och erbjuda LIA-platser.

Utbildningen är upplagd över fyra terminer och med tre LIA-perioder på 4, 8 respektive 12 veckor under andra, tredje och fjärde terminen.

Utbildningen är på 400 YH-poäng vilket omfattar två år. Den är CSN-berättigad och du har möjlighet att bo i natursköna Eslöv på folkhögskolans internat. Utbildningen drivs gemensamt av Eslövs folkhögskola och Medborgarskolan.

Behörighet
Grundläggande behörighet. Om fler söker än antalet platser sker urval genom särskilt prov.