På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Teknisk 3D-artist inom spel

Teknisk 3D-artist inom spel

Nackademin

Teknisk 3D-artist inom spel

OBS!
Denna utbildning kommer att göras sökbar om YH-Myndigheten ger sitt godkännande för start.
Besked om godkänd start lämnas i mitten av januari.

Detta är en ny utbildning som är planerad att starta hösten 2022. Gör en intresseanmälan och bli först att veta om utbildningen startar. Besked om start kommer den 13 januari.

Som teknisk 3D-artist har du ett huvudansvar för att utveckla 3D-verktyg och lösningar för att effektivisera arbetet vid skapandet av spel. Du kombinerar grafik och programmering vilket gör att du får en bred förståelse för många delar av spelutvecklingsprocessen och hjälper till att förenkla och effektivisera denna.

Tekniska 3D artister har en nyckelroll i spelteamet eftersom de sammanflätar det tekniska med det konstnärliga, du kommer lära dig att använda de välkända 3D-programmen som Maya, Zbrush, Unreal Enginge, Houdini, Subtance Painter samt Photoshop, som alla används inom branschen. Du får även kunskaper om programmering inom Python scripting för att kunna skapa tekniska lösningar på en högre nivå med syfte att effektivisera arbetet inom 3D pipelinen.

LIA
En fjärdedel av din utbildning är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du, under erfaren handledning, omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Du får värdefulla kontakter och lär känna branschen på ett djupare plan.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som:

  • 3D artist
  • 3D grafiker
  • Teknisk 3D artist

Studieort

Solna kommun

Studietakt

100%

Poäng

500 YH-poäng

Preliminär start*

2022-08-01

Preliminär slut

2024-12-01

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-01-13

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Teknisk 3D-artist inom spel på Nackademin .