Cloud Development bild

Cloud Development

Arbetar du idag som mjukvaruutvecklare och vill lära dig mer om molnutveckling?

Cloud Development ger dig specialiserade kunskaper, färdigheter och verktyg för att skapa, hantera och utveckla molnlösningar. Ubildningen omfattar även migrering, optimering och problemhantering, och du lär dig tillämpa och hantera olika utvecklingsprocesser och verktyg.

Kursen är designad för att ge dig praktiska färdigheter, kunskap och verktyg för att lyckas som molnutvecklare. En av fördelarna med molnmiljöer är att de tillåter att många olika språk används. Kursen är därför inte fokuserad på ett enskilt programmeringsspråk.

Molnutveckling erbjuder otroliga fördelar som säkerhet, skalbarhet och smidighet. Digitaliseringsprocessen går att varken bromsa eller backa, och molnutveckling är idag en integrerad del av moderna IT-strategier och är därför central för digitaliseringen. Därför har molnkompetens blivit en nödvändighet inom mjukvaruutveckling.

Vi fokuserar på de stora molnplattformarna och deras lösningar för molnutveckling, du kommer att lära dig att migrera projekt till molnet och använda tekniker som containerization med Docker. Du får även en grundläggande förståelse för IAM och dess centrala roll inom molnutveckling. Du kommer att lära dig hantera åtkomst i molnet, vilket leder till ökad säkerhet och tydligare rollfördelning. Dessutom introduceras du till serverless teknik och dess fördelar, såsom automatisk skalning och kostnadseffektiv utveckling. Kursen täcker även verktyg som API Gateway och molndatabaser för att hantera komplexa API-anrop och datahantering i molnet.

Behörighet
Gymnasieexamen samt minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarade inom mjukvaruutveckling/programmering. Som kursdeltagare behöver du ha yrkesmässig erfarenhet inom mjukvaruutveckling/programmering. Kursmaterialet är i huvudsak på engelska.

 

Utbildningen är på distans och halvfart under 28 veckor,  du kan kombinera kursen med arbete och du kan delta var du än bor eller befinner dig.