Hållbar Byggprojektering med BIM bild

Hållbar Byggprojektering med BIM

Kursen Hållbar Byggprojektering med BIM ger dig fördjupa kunskaper i Building Information Modeling (BIM), en teknik som är avgörande för framtidens hållbara byggprojektering. Du får de verktyg och metoder som krävs för att kunna effektivisera design och konstruktion, men också för att aktivt driva hållbarhetsinitiativ genom hela byggprocessen.

Du kommer att utveckla färdigheter för att skapa detaljerade digitala modeller som förbättrar samarbete och effektivitet, vilket möjliggör mer hållbara byggnadsprojekt. Kursen ger dig både grundläggande och avancerade kunskaper om tekniker inom BIM och du kommer att få praktisk erfarenhet i att använda dessa tekniker för att minska miljöpåverkan och öka energieffektiviteten.

Vi tittar även på kritiska aspekter av projektledning inom BIM, inklusive riskhantering, hållbarhetsbedömning och kvalitetssäkring. Genom dessa färdigheter blir du väl förberedd att effektivt hantera och koordinera byggprojekt som inte bara uppfyller tekniska och miljömässiga krav, utan också bidrar till en mer hållbar utveckling inom byggbranschen.

Grundläggande behörighet samt särskilda förkunskaper
Gymnasieexamen samt minst ett års yrkeserfarenhet inom byggprojektering. Lägst betyg E/3/G i Matematik 2 och Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.

Minst ett års yrkeserfarenhet inom inom byggprojektering, samt erfarenhet av att arbeta med digitala BIM-projekteringsverktyg såsom Autodesk Revit eller liknande.

Kursen ges på distans och deltid och har ett flexibelt upplägg vilket gör det möjligt att kombinera studier med arbete samt att studera oavsett var man bor eller befinner sig. Genom en digital studieplattform livesänds lektioner med möjlighet att interagera med såväl utbildare som med övriga deltagare. Under utbildningen tillhandahålls studieuppgifter som skall lösas individuellt eller i grupp med handledning och frågestunder.