Hållbarhet inom Byggsektorn bild

Hållbarhet inom Byggsektorn

Kursen Hållbarhet inom Byggsektorn ger dig specialiserade och aktuella kunskaper kring hållbarhet för hela kedjan, från beställning, projektering till produktion och uppföljning. Kursen är avgiftsfri och genomförs på halvfart och distans vilket gör det möjligt för dig att kombinera studier med arbete.

För vem?
Kursen vänder sig till dig med erfarenhet inom byggsektorn som vill utvecklas vidare inom hållbarhet. Det övergripande målet med utbildningen är att ge specialiserade kunskaper inom hållbarhet. Dels genom kunskap rörande teorier och begrepp och faktabaserade kunskaper om tekniska lösningar för energiåtgång, materialval och byggteknik, genom kvalitets-, miljö och arbetsmiljökrav som ställs inom byggsektorn. Men också genom praktisk kunskap om digitala verktyg, programvaror, ritningsläsning och för att bedriva förbättringsarbete/effektivisering.

Studieupplägg
Kursen genomförs på distans och har ett flexibelt upplägg vilket gör det möjligt att kombinera studier med arbete samt att studera oavsett var man bor eller befinner sig. Genom en digital studieplattform livesänds lektioner med möjlighet att interagera med såväl utbildare som med övriga deltagare. Under utbildningen tillhandahålls studieuppgifter som skall lösas individuellt eller i grupp med handledning och frågestunder.

Distans, halvfart, 20 veckor. Livelektioner en dag per vecka 13:00-16:00. 

Efter kursen ska du:

  • Ha kunskap om hållbar utveckling inom bygg och fastighetssektorn.
  • Ha kunskap om det regelverk som gäller i Sverige för hållbart byggande och ha en grundläggande förståelse för miljöcertifieringar, energiledningssystem och olika märkningar av byggnader.
  • Ha förståelse för vad en klimatberäkning innebär och dess metodik
  • Kunna  bedöma hur väl en fastighet uppfyller samhällets och verksamhetens mål inom Hållbar utveckling och att föreslå åtgärder för att nå målen
  • Kunna redogöra för hur materialval påverkar resursförbrukning och klimatpåverkan under en byggnads livscykel
  • Förstå och kunna förmedla hur hållbart byggande kan implementeras i hela byggprocessen samt förvaltningsprocessen