Batterilagring och solenergiteknik för elektriker
Kompetensutveckla dig inom ett område som växer och förändras snabbt – vår korta yh-kurs Batterilagring och solenergiteknik för elektriker gör dig efterfrågad!
Utbildningen vänder sig till dig med yrkeserfarenhet som elinstallatör och som vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom batterilagring och solenergiteknik.
Utbildningen är framtagen i nära samarbete med företag i branschen och ger dig kunskap om bland annat batteri- och solenergiteknik, säkerhet, storskaliga system, lagar och försäkringskrav. Du får också praktisk förståelse för hur batterilager och solcellsanläggningar dimensioneras, installeras, driftsätts och integreras samt hur man optimerar systemprestanda och tolkar manualer och datablad.
Studieupplägg
Föreläsningar, seminarier och handledning sker via vår lärplattform Mitt Nercia, främst på sen eftermiddag/kväll vid 2 tillfällen per vecka. För att du ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen rekommenderar vi att du närvarar vid dessa. Schema och tider får du i god tid innan kursstart.
Föreläsningarna spelas in så att du kan ta del av dem i efterhand om du missar något tillfälle. Utbildningen inleds med en fysisk obligatorisk platsträff i Västerås och vi planerar en platsträff med studiebesök i Västerås/Mälardalsområdet i slutet av utbildningen.
Grundläggande behörighet
- Har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning.
- Fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.
- Slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.
- Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar något av ovanstående.
- Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
- Eller genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
Utöver ovanstående ska den som har annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska ha de kunskaper i svenska som behövs.
Särskilda förkunskaper
För att antas till utbildningen krävs särskilda förkunskaper i form av ett års sammanlagd dokumenterad yrkeserfarenhet från arbete med elinstallationer.