Tandsköterska bild

Tandsköterska

Som tandsköterska får du vara med och assistera vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du jobbar mycket med rengöring och sterilisering av instrument och utrustning samt ser till att förbereda för nästa patient så att allt arbetsmaterial finns på plats.

Du arbetar även med förebyggande tandvård och tandhälsoinformation. Även administrativa uppgifter, som tidsbokning och telefon/reception, förkommer. Som tandsköterska kan du även ha rollen som personaladministratör och vara spindeln i nätet på kliniken.

Utbildningen
Utbildningen ges på distans med ungefär 10 obligatoriska träffar, vilka är mellan 1-3 sammanhängande dagar och då i Oskarshamn. Utbildningen bedrivs på heltid och på distans. Dina lärare finns för dig via telefon, mail samt via vår webbaserade lärplattform.

Utbildningen kräver stort engagemang från dig och du får vara beredd på att vara disiplinerad och att studera mycket på egen hand. Att studera på 100% kan lätt jämföras med ett heltidsarbete.

LIA
LIA-perioderna (Lärande i arbete) är uppdelade i tre omgångar och motsvarar 16 heltidsveckor. Perioderna ska fördelas mellan både privat tandvård och folktandvård.

Behörighet
Grundläggande behörighet samt godkända betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 samt Engelska 5.