Mobila System och GIT bild

Mobila System och GIT

Efter ett jätteintresse för Mobila System och GIT är utbildningen nu fulltecknad, men sök gärna reservplatser. Plats på utbildningen kan ej garanteras för reservplatser utan tilldelas i mån av plats och enligt en kölista.

Är du en person med ett brinnande intresse för framtidstekniken? Vi har utbildningen för dig!

Beskrivning
Den här utbildningen ger dig möjligheten att koppla samman geografisk IT med den mobila tekniken. Du kommer efter utbildningen att kunna förstå, administrera och tillämpa geografisk informationsteknik (GIT), samt skapa egna geografiska informationssystem (GIS) i både desktop-, webb och mobil miljö. Du kommer under utbildningen också att få möjlighet att knyta viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare inom olika branscher.

Mer specifikt får du:

  • Lära dig de ledande GIS-plattformarna ArcGIS och MapInfo
  • Lära dig objektorienterad programmering med fokus på GIT/GIS
  • En djupare förståelse för arkitektur hos ett komplett GIS
  • Kunskaper om utveckling av mobila appar
  • Få lära dig tekniken bakom mätning med totalstation och GPS
  • Lära dig processen kring planering och genomförande av projekt

Yrkesroller och arbetsmarknad
Mobila System och GIT är en mycket bred utbildning och kan därför leda till en mängd olika yrkesroller. Bland dessa så återfinns bland annat GIS-utvecklare, GIS-samordnare, projektledare, konsult, samhällsplanerare, applikations-/systemutvecklare, mättekniker, med flera. Dessa yrkesroller finns i sin tur representerade inom en mängd olika branscher både inom privat och inom offentlig sektor.

Branschen
Att koppla samman data med ett geografiskt läge öppnar upp för en värld av tekniska analyser som kan vara användbara och många gånger avgörande vid beslutsfattande. Det är t.ex. mätteknikerns jobb att mäta in nivåskillnader och avstånd vid planering av ett bygge. Det är en GIS-analys som ligger till grund för i vilken riktning eld sprider sig vid en skogsbrand. Det är ett GIS-system som styr ruttoptimeringen i din GPS. GIS återfinns i majoriteten av de funktioner, stora som små, som vi idag tar för givna. Var med att utveckla framtidens teknologi du också! Sök till Mobila System och GIT.

Finansiering
Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad (CSN), men kostnader för litteratur och övningsmaterial kan tillkomma.

Förkunskaper
Grundläggande behörighet, SvenskaB/2, EngelskaB/6, Datorteknik 1a eller motsvarande.

Utrustning
Du behöver ha en dator med intel-processor, en internetuppkoppling på minst 10Mbit och Windows 10 med minst 8 gb internminne. Du behöver även ha webbkamera och headset för att kunna kommunicera och delta i undervisningen.