Yrkeshögskoleutbildningar i Ronneby

YH-utbildningar som erbjuds i Ronneby. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkesutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på Ronneby gav 7 träffar

Byggproduktionsledare - Renovering, Ombyggnad, Tillbyggnad - online

KYH

Utbildningen är på heltid och platsbunden, med lärare på livelänk, på orterna Eskilstuna, Gävle, Hudiksvall, Katrineholm, Norrtälje, Östersund, Ronneby

Utbildningen Byggproduktionsledare inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) passar dig som drömmer om en ledande roll inom samhällsbyggnad.

Som Byggproduktionsledare inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) leder du arbetet i byggprojekt och är den som ansvar för hela byggprocessen. Du kommer ha en samordnande roll med kunskap om byggproduktionens alla delar. Inom ROT utgår man från befintliga byggnader och gör en plan utifrån de förutsättningar som finns.

Yrket ställer krav på att du som Byggproduktionsledare har god kännedom om fastigheten och att du inför byggstarten gör en noggrann inventering för att undvika att stöta på stora problem. Du kommer jobba nära boende i fastigheten och fastighetsägare, vilket ställer krav på god kommunikation och planering.

Under Byggproduktionsledare utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om renoveringsprojekt, teknisk utveckling och energieffektivisering. Du lär dig specifika kunskaper inom ROT såsom byggnadstekniska lösningar från olika tidsperioder, stambyten, om kulturmiljölagen, energieffektivisering av äldre byggnader och olika renoveringstekniker.

Exempel på yrkestitlar förutom Byggproduktionsledare:

  • Byggnadsingenjör
  • Arbetsledare
  • Projektledare

Behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

- Matematik B / Matematik 2

ELLER

- Bygg och anläggning 2

Utbildningsstart
Påbörjad (2021-08-30)
Påbörjad (2022-08-01)
2023-08-01
Utbildningsslut
2023-06-30
2024-06-30
2025-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
430 YH-poäng (ca. 2.2 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-14
Branscher
Bygg & fastighet
Satellitort
Gävle, Hudiksvall, Katrineholm, Norrtälje, Ronneby, Östersund

Installationsingenjör solel, lagring och laddning - online

KYH

Utbildningen går via KYH Anywhere och du kan välja mellan Anywhere-orterna: Hudiksvall, Ronneby, Norrtälje och Gotland. Att studera via Anywhere innebär en platsbunden undervisning på din valda ort med lärare på livelänk.

Som Installationsingenjör har du en hög tekniskt sakkunnig kompetens inom solenergi, elbilsladdning, energilagring och installationsfrågor. Du kommer ha en ledarskapsroll inom installation och arbeta nära projektörer, leverantörer, montörer och installatörer samt kunder och beställare. Som Installationsingenjör leder du arbetet genom hela produktlivscykeln från beställarkrav och planering, riskbedömningar, kvalitetskontroller till att överse installation, drift och underhåll utförs säkerhetsmässigt mot hållbara mål.

En Installationsingenjör överser och projektleder arbetet kring monteringen av solenergi, elbilsladdning och energilagring med fokus på batteri.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om solel och dess roll i det svenska elnätet, installation av laddboxar för elbilar samt planering och ekonomi av kalkylering, lönsamhetsberäkningar, logistik och tidplaner.

Du kommer således få goda kunskap inom de lagar, regelverk och styrdokument inom installation och entreprenad samt stark kompetens inom ledarskap och projektledning.

Fler Installationsingenjörer inom solel, lagring och laddning efterfrågas av arbetsmarknaden.

Exempel på yrkestitlar förutom Installationsingenjör:

  • Fältprojektledare, solenergi
  • Installationsingenjör, solenergi
  • Installationstekniker, solenergi
  • Montageledare, solenergi

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Matematik 2 och
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
    eller
  • Bygg och anläggning 2
    eller
  • Praktisk ellära
Utbildningsstart
2023-08-01
2024-08-01
2025-08-01
Utbildningsslut
2024-12-20
2025-12-20
2026-12-20
Studietakt
100%
YH poäng
320 YH-poäng (ca. 1.6 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-14
Branscher
Bygg & fastighet
Teknik & tillverkning
Satellitort
Norrtälje, Ronneby, Gotland

Programvarutestare

KYH

Den här utbildningen går via KYH Anywhere. Du kan välja mellan Anywhere-orterna: Ronneby och Stockholm. Att studera via Anywhere innebär en platsbunden undervisning på din valda ort med lärare på livelänk.

Under utbildningen till Programvarutestare rustas du med gedigna kunskaper i programmering, testning och ledarskap, och förbereds för ett kreativt och utvecklande yrkesliv. Utbildning passar dig som gillar att lösa problem, utforska nya tekniska områden och har en fallenhet för nytänkande idéer.

Som Programvarutestare måste du hitta sätt och situationer där produkter eller tjänster inte fungerar som de ska och tillsammans med ditt team åtgärda bristerna. Du har en viktig roll inom utvecklingen av ny programvara då du är den som säkerställer att tekniken möter användarnas behov på ett tillfredsställande sätt, och du är den som ser till att ni levererar fungerande och kvalitetssäkrade produkter.

För den som arbetar som Programvarutestare är ingen arbetsdag den andra lik. Du jobbar tillsammans i team bestående av beställare och utvecklare som programmerar produkten. Testarens roll i teamet är att tolka vad beställaren vill ha, för att sedan försöka förstå på djupet hur produkten fungerar och hitta situationer där den fungerar riktigt illa – så att det sedan kan åtgärdas. Kort sagt kan man säga att Programvarutestaren arbetar med att kvalitetssäkra programvara och IT-system. Yrket är väldigt kreativt och testaren behöver kunna sätta sig in i hur slutanvändaren tänker och kommer att använda produkten.

Det råder stor efterfrågan på din kompetens inom branschen, så framtidsutsikterna är mycket ljusa för dig!

Exempel på yrkestitlar förutom Programvarutestare:

  • Mjukvarutestare
  • Teknisk testare
  • Testatuomatiserare
  • Testledare

Behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land samt minst godkänt betyg i de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

- Matematik B / Matematik 2
- Engelska 6
- Programmering 1

Utbildningsstart
Påbörjad (2021-08-30)
Påbörjad (2022-08-01)
2023-08-01
Utbildningsslut
2023-06-30
2024-06-30
2025-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-14
Branscher
Data & IT
Satellitort
Stockholm

Javautvecklare

EC Utbildning

Specialisera dig på ett av världens mest använda programmeringsspråk – bli Javautvecklare!

Java är ett av världens största programmeringsspråk och finns i stort sett överallt; i mobiltelefoner, bärbara datorer och spelkonsoler. Allt fler företag är nischade mot programmeringsspråket Java som implementeras i allt fler system världen över.

Därför är behovet av utvecklare med spetskompetens inom just Java stort, vilket innebär en fördelaktig arbetsmarknad inom området. Utbildningen Javautvecklare är framtagen tillsammans med företag i IT-branschen. Vilket innebär att du kan vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som faktiskt efterfrågas ute hos företagen.

I dagsläget efterfrågas kompetens inom mobilutveckling i Java, testdriven Javautveckling, fördjupade kunskaper inom JavaScript och webbutveckling, liksom kunskaper inom IT-säkerhet och databaslösningar. Områden som därför ligger till grund för hela utbildningen. Utbildningen passar dig som är teknisk, kreativ och lösningsorienterad. Du har ett stort intresse för programmering och en stark vilja att vidareutveckla dig inom detta område.

Vad blir du efter examen?

Du kan arbeta som:

  • Javautvecklare
  • Applikationsutvecklare
  • Webbutvecklare
  • Mobilutvecklare

 
Tips! Utbildningen bedrivs som EC Stream – vilket innebär att du kan studera digitalt oberoende av ort. Du kan med andra ord plugga var du vill via livestreamad undervisning.

Utbildningsstart
Påbörjad (2021-08-23)
Utbildningsslut
2023-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT

Flygtekniker flygplan/helikopter

Vuxenutbildningen Knut Hahn

Som flygtekniker har man ett stort ansvar och många personer litar på att ens arbete utförs korrekt; kraven på säkerhet och kvalitet är mycket höga. Läs mer på framtid.se

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-01)
2023-08-01
2024-08-01
Utbildningsslut
2024-06-30
2025-06-30
2026-06-30
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-29