YH-utbildningar som erbjuds i Uppsala. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Yh-utbildningen Specialistundersköterska Multisjuka äldre vänder sig till dig som har yrkeserfarenhet av att arbeta som undersköterska inom äldrevården.
Utbildningen är på halvfart och på distans och närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda onlinelektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom utbildningen går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier.
Då den största delen av utbildningen är webbaserad krävs god datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.
Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om åldrandet och åldrandets livsvillkor. Du ska också få specialiserade kunskaper inom palliativ vård, geriatrisk omvårdnad, klinisk bedömning, IT och välfärdsteknologi samt rollen som handledare.
LIA, Lärande i arbete, ger dig god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.
Det är idag ett mycket stort behov av projekterings- och anläggningsingenjörer, särskilt med kompetens inom det framtida digitala byggandet, BIM. Behovet kommer främst av kravet bygga fler och mer innovativa bostäder samt omfattande infrastrukturella satsningar. Dessutom antas kompetensbehovet öka specifikt inom digitalt byggande. Flera till varandra kopplade aktörer kan på så sätt samverka smidigare, effektivare och helt oberoende kring förändringar och materialval.
Utbildningen syftar till att utveckla färdigheter i beräkningar och anpassningar inom anläggningsteknik, hela den obrutna digitala byggkedjan samt samverkan med andra involverade yrkesroller.
Utbildningen innehåller två längre LIA-perioder. De studerande har möjlighet att själva söka LIA-placering, men vi ifrån anordnaren har ansvaret för att ordna LIA-placering för samtliga studerande som uppfyller kraven på godkända kurser.
Utbildningen har ett schemaupplägg på minst 14 timmar föreläsning/vecka. Därutöver gästföreläsningar och studiebesök.
Trädgårdsanläggare – hållbar park och utemiljö passar dig som vill arbeta med naturen som ditt arbetsfält genom att planera, anlägga och plantera parker samt privata och offentliga grönytor.
Utbildningen är utformad så att du ska yrkeserfarenhet om minst ett år på minst halvtid inom den gröna sektorn och vill fördjupa dina kunskaper inom trädgårdsanläggning. Om du inte har yrkeserfarenhet behöver du styrka att du har kunskaper och förståelse för de olika växtsäsongernas förutsättningar, förvärvad genom tidigare utbildning eller annan erfarenhet, som gör att du kan tillgodogöra sig utbildningen.
Funderar du över om du är behörig att söka till utbildningen, tvekan inte att kontakta oss med dina frågor eller funderingar.
En trädgårdsanläggare inom hållbar park och utemiljö har både färdigheter i att utforma trädgårdsritningar från idé till färdig ritning och mycket goda kunskaper inom anläggningstekniska lösningar för utveckling av gröna ytor med utgångspunkt i miljö- och kvalitetstänkande.
Trädgårdsanläggare inom hållbar park- och utemiljö har också kunskaper och överblick över angränsande yrkes- och kompetensområden såsom trädgårdsmästare, arkitekter och trädgårdsingenjörer.
Som trädgårdsanläggare inom hållbar park- och utemiljö kan du arbeta som anläggare i privata och offentliga miljöer. Trädgårdsanläggare kan vara anställda i offentliga förvaltningar eller privata företag inom anläggning eller/ och entreprenad.
Utbildningen består av nio obligatoriska kurser och två LIA-perioder som sedan avslutas med ett examensarbete och leder till yrkeshögskoleexamen Trädgårdsanläggare - Hållbar park och utemiljö.
Dina kunskaper som trädgårdsanläggare inom hållbar park- och utemiljö är mycket efterfrågade av anläggningsbranschen.
Skolan har speciallokaler och resurser som är anpassade efter undervisningen: övningssalar, markbyggnadshallar, parkområden, växthus samt maskinhall med tillhörande utrustning och maskiner. Lärarna och yrkesinstruktörerna har en hög ämneskompetens, god branschkännedom och är erfarna utbildare.
Preparandutbildning
För att tillse att det finns möjlighet även för yrkesväxlare att bli behöriga kommer vi att erbjuda ett behörighetsgivande kurspaket, en sk. riktad preparandutbildning. Kurspaketet kommer att ges på distans och ger särskild behörighet för att söka våra Yh-utbildningar, däremot garanterar de inte en studieplats.
Behörighet
För att bli antagen till utbildningen krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt lägst betyget E/3/G i kurserna:
Minst 1 års yrkeserfarenhet på 50% (halvtid) inom grön sektorn. De sökande ska ha arbetat under minst en växtsäsong med trädgårdsanläggning av gröna miljöer.
GIS-utveckIare kopplar samman geografisk IT med den mobila tekniken. Läs mer på framtid.se
Laboratorieassistenter eller en Laborant (som det också kallas) arbetar huvudsakligen med mikrobiologiska och kemiska analyser samt med utförande av standardiserade tester. Läs mer på framtid.se