Automationsingenjör

Om programmet

STI:s YH-program Automationsingenjör är perfekt för dig som gillar teknik och vill ha en karriär inom automation, där du kommer att spela en central roll i att modernisera och effektivisera olika processer. Genom att planera, implementera och underhålla automationslösningar i olika sektorer såsom industri, fastighetsförvaltning och tillverkning, blir du en eftertraktad expert på arbetsmarknaden.

Under utbildningen får du kunskaper inom programmering och drift av automatiserade processer. Du får också insikt i områden som automationsteknik och digitalteknik. Genom att behärska de vanligaste programspråken inom automation förbereder du dig för en mångsidig karriär där du kan bidra till att öka produktivitet och lönsamhet för olika företag och organisationer.

Efter din utbildning öppnar sig en mängd möjligheter inom teknik-, fastighets- och tillverkningssektorerna, där din kompetens är avgörande för att möta de ständigt ökande kraven på automation. Med din förmåga att effektivt kommunicera tekniska lösningar till olika målgrupper är du redo att påbörja en spännande och givande karriär inom automationsbranschen.

LIA
När du läser Automationsingenjör ingår det två praktikperioder som kallas LIA (Lärande I Arbete).

Säskild behörighet
Matematik 2a, b eller c (eller Matematik B) med lägst betyg E (eller betyg G)

Och minst en av följande:

  • Praktisk ellära (Lägst betyg E/G)
  • Naturkunskap 2 (Lägst betyg E/G)
  • Teknik 1 (Lägst betyg E/G)
  • Fysik 1 (Lägst betyg E/G)