På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Anläggningsingenjör väg och vatten

Anläggningsingenjör väg och vatten

Teknikhögskolan

Anläggningsingenjör väg och vatten

Vill du jobba som ingenjör inom väg och vatten?

Det här är utbildningen för dig som vill jobba i en bransch med riktigt bra framtidsutsikter och goda karriärmöjligheter. Du får chansen att vara med i skapandet av vägar, broar och infrastruktur som kommer att påverka människors vardag i många år framöver.

Utbildningen passar dig som har ett logiskt tänkande, ett teknikintresse och brinner för samhällsutveckling. Det ska även kunna arbeta självständigt såväl som i grupp.

Vad gör en anläggningsingenjör inom väg och vatten?
Som anläggningsingenjör inom väg och vatten är du en nyckelperson inom svensk tillväxt. Du kommer att vara delaktig i förbättringen och framtagandet av Sveriges nya transportvägar. Som anläggningsingenjör planerar och genomför man projekt för att förbättra samhället och dess framfart.

Vad kan jag arbeta med efter examen?
Efter denna utbildning kan du arbeta med branschledande CAD-program för mark-, väg- och VA-projektering. Du kommer att kunna ta fram ritningar till branschen, både i 2D och i 3D. Du kan då arbeta som bl.a. anläggningsprojektör, projektledare och produktionsledare.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?
Efter genomförd utbildning kommer du ha kunskaper om anläggningsprojektets faser, styrning av projekt, samt dess planer och mål. Du kommer att ha färdigheter att leda projekt från start till mål, samt utvecklat ditt personliga ledarskap och ha grundläggande kunskap inom kommunikation.

Vidare kommer du att ha kunskap om beräkningar så som volymberäkningar, dimensionering och bärighetsberäkningar. Du kommer att ha kunskap om mark- och anläggningsteknik, markbyggnadsteknik/grundläggningsteknik av vägar, järnvägar, tunnlar, dammar, VA-ledningar, olika varianter av asfaltsbeläggningar, ytors dimensionering och uppbyggnad, grundförstärkningsmetoder samt spontning.

Kontakt
Jakob Claesson
Utbildningsledare
Tel: 031-700 83 11

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-08-01

Slut

2019-06-10

2020-06-12

2021-06-11

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Teknikhögskolan

Laddar...