På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Automationsingenjör

Automationsingenjör

Teknikhögskolan

Automationsingenjör

Automationsingenjör är utbildningen för dig som är en problemlösare, har ett logiskt tänkande, tycker om att leda projekt samt har både förmågan och viljan att samarbeta.

Som automationsingenjör är du den som styr och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Din uppgift är att se till att tillverkningen med både processer och maskiner hela tiden förbättras, utvecklas och optimeras, vilket ställer dig inför olika spännande utmaningar.

Automation är en central del i alla industrier och du kan bland annat arbeta inom process- och tillverkningsindustrin, men även fastighetsbranschen. Några exempel på yrkesroller utbildningen leder till är:

  • Automationsingenjör
  • Automationstekniker
  • Processingenjör
  • Styr- och reglertekniker

Utbildningsform och upplägg
Automationsingenjör är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Teknikhögskolan i Linköping under 2 år. Uppskattningsvis är det platsförlagd undervisning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier.

Läs mer på Teknikhögskolans hemsida.

Studietakt

100%

Poäng

405 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2021-05-28

2022-06-10

2022-11-18

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Automationsingenjör på Teknikhögskolan.