På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Automationsingenjör

Automationsingenjör

Teknikhögskolan

Automationsingenjör

Automation är en central del i alla industrier och du kan bland annat arbeta inom process- och tillverkningsindustrin, men även fastighetsbranschen.

Som automationsingenjör är du den som styr och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Din uppgift är att se till att tillverkningen med både processer och maskiner hela tiden förbättras, utvecklas och optimeras, vilket ställer dig inför olika spännande utmaningar.

Exempel på yrkesroller efter examen

  • Automationsingenjör
  • Automationstekniker
  • Processingenjör
  • Styr- och reglertekniker

Automationsingenjör är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på heltid hos Teknikhögskolan i Linköping under 2 år. Uppskattningsvis är det platsförlagd undervisning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier, där du också förbereder dig inför kommande undervisningstillfällen på plats.

Under en stor del av din studietid är du ute på praktik, som kallas för LIA eller lärande i arbete inom yrkeshögskolan.

Efter genomförd utbildning har du kunskap om automatiserade system och dess driftsättning. Du har även kunskap om programmering av styrsystem, felsökning, kvalitetssystem och processer inom industrin. Dessutom kommer du att ha kunskap om att leda projekt och samarbeta med andra, men även att vidhålla de säkerhetsregler som gäller på en industri.

När du har läst klart utbildningen är det inte bara efterfrågad kompetens och ett utökat kontaktnätverk du har i bagaget, utan du får även ett examensbevis som är oerhört värdefullt för framtiden, exempelvis när du ska söka jobb.

Studietakt

100%

Poäng

415 YH-poäng

Start *

2021-09-06

2023-01-09

2024-01-08

Slut

2023-06-30

2024-12-15

2025-12-15

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2021-02-23

2021-05-05

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Automationsingenjör på Teknikhögskolan.