På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

CAD-ingenjör Processindustri

CAD-ingenjör Processindustri

Teknikhögskolan

CAD-ingenjör Processindustri

Vad gör en CAD-ingenjör inom processindustrin?
Som CAD-ingenjör inom processindustrin arbetar du med att utforma eller utveckla processindustrin, food- eller farmacieframställning. Du arbetar med CAD-verktyg för 3D, kan komma att använda VR för att visualisera det du gjort och/eller AR för användning ute i fält. Arbetet är mycket varierande och finns över hela världen.

Jobba som CAD-ingenjör
Det finns idag en stor efterfrågan bland företag och organisationer av den kompetens som utbildningen ger. Efter examen kan du arbeta inom bland annat processindustrin, matproduktion, energiproduktion eller med framställning av mediciner.

Exempel på yrkesroller

  • CAD-ritare
  • CAD-ingenjör
  • Konstruktör
  • Rörkonstruktör
  • Piping engineer

Utbildningsform och upplägg
CAD-ingenjör inom processindustrin är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på heltid hos Teknikhögskolan. Det är en vidareutveckling av en tidigare utbildning inom ”Piping engineering” med nya idéer om innehåll och upplägg från näringslivet i regionen.

Eftersom YH-utbildningens studietakt är 100 procent, så rekommenderar vi inte att du arbetar heltid eller alltför mycket vid sidan av dina studier.

Uppskattningsvis är det platsförlagd undervisning cirka två dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt självstudier. Under en stor del av din studietid är du ute på praktik, som kallas för LIA eller lärande i arbete inom yrkeshögskolan.

Kunskap efter utbildningen
Efter examen har du god kunskap i design, rörkonstruktion och anläggningslayout. Du kommer att kunna ta fram fundament- och strukturritningar till 3D-modellering och isometrigenerering.

Under utbildningen kommer du även att lära dig att göra flödes- och spänningsberäkningar på rörsystem och utrustning samt arbeta med kostnadskalkyler och tidplaner. Dessutom kommer du att ha en bred teoretisk och praktisk grund och erfarenhet av aktuella tekniska plattformar och inriktningar.

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2021-08-01

2022-08-01

Slut

2022-06-03

2023-06-30

2024-06-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om CAD-ingenjör Processindustri på Teknikhögskolan.