På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

CAD-konstruktör inom mekanik

CAD-konstruktör inom mekanik

Teknikhögskolan

CAD-konstruktör inom mekanik

CAD-konstruktör inom mekanik – utbildningen för dig som är intresserad av design, funktion och konstruktion och vill ha ett kreativt arbete!

Vad gör en CAD-konstruktör inom mekanik?
Som CAD-konstruktör inom mekanik arbetar du med produktutveckling och design. Du använder olika verktyg för att skapa modeller, utveckla och tillverka produkter inom många områden, med alltifrån hushållsprodukter till fordon. Dessa så kallade CAD-modeller som du skapar använder man bland annat för att kunna föreställa sig hur produkterna kommer att se ut och bli när de fysiskt tillverkas.

Jobba som CAD-konstruktör inom mekanik
Som CAD-konstruktör inom mekanik kan du arbeta inom många branscher och områden, så som fordon, fastigheter, bygg, arkitektur, hemelektronik, kläder och industri som bland annat:

  • Arbetsledare
  • Konstruktör
  • Metodutvecklare
  • Produktutvecklare
  • Projektledare
  • Ritare
  • Teknisk säljare

Utbildningsform och upplägg
CAD-konstruktör inom mekanik är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Teknikhögskolan i Stockholm under 2 år. Uppskattningsvis är det föreläsning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier.

Certifiering
CSWA-certifiering ingår i utbildningen och är en del av kursen SolidWorks. Klicka här för att läsa mer om certifieringen.

Kunskap efter utbildningen
Efter utbildningen kan du knyta samman funktion, design och konstruktion för att sedan förena dessa moment med ekonomiska förutsättningar och teknisk kompetens. Dessutom blir du väl förtrogen med de mest förekommande CAD- och PDM-systemen av senaste version. Du får även kunskap inom de senaste teknikerna vad gäller konstruktion för att möta kraven på vad ett modernt konstruktionsarbete innebär.

Praktiska frågor om utbildningen
Bushra Adabaniyan
08-549 013 10

425 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-08-26

2020-08-24

Slut

2019-07-01

2020-09-01

2021-06-30

2022-06-30

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Teknikhögskolan

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om CAD-konstruktör inom mekanik på Teknikhögskolan.