På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

CAD-konstruktör inom mekanik

CAD-konstruktör inom mekanik

Teknikhögskolan

CAD-konstruktör inom mekanik

Bli CAD-konstruktör inom mekanik! Företagen söker kompetent personal med god förståelse för hela produktutvecklingsprocessen inom tillverkningsindustrin. Under denna utbildning lär du dig därför att knyta samman funktion, design och konstruktion för att sedan förena dessa moment med ekonomiska förutsättningar och teknisk kompetens.

Utbilda dig till  CAD-konstruktör
Produktutvecklingen är intensiv i alla branscher, så även inom tillverkningsindustrin. Arbetsmarknaden söker efter dig med uppdaterade kunskaper i att arbeta med problemlösning i industriella produktutvecklingsprocesser och med vana att arbeta i 3D-miljöer. Denna utbildning är utformad för att fylla det behovet.

Företagen söker kompetent personal med god förståelse för hela produktutvecklingsprocessen. Under utbildningen lär du dig därför att knyta samman funktion, design och konstruktion för att sedan förena dessa moment med ekonomiska förutsättningar och teknisk kompetens. Tyngdpunkten ligger på användandet av avancerade CAD-system, men du får också en grundläggande förståelse för konstruktionsteknik och design.

Vad kan jag arbeta som?
En fullföljd utbildning resulterar i en kvalificerad yrkeshögskoleexamen och öppnar många olika möjligheter till anställning. Exempel på arbeten som utbildningen leder till är ritare, konstruktör och teknisk säljare. Längre fram i karriären väntar utmaningar som produktutvecklare, metodutvecklare och projektledare.

Utbildningens mål
Efter utbildningen kan du knyta samman funktion, design och konstruktion för att sedan förena dessa moment med ekonomiska förutsättningar och teknisk kompetens. Dessutom blir du väl förtrogen med de mest förekommande CAD- och PDM-systemen av senaste version. Du får även kunskap inom de senaste teknikerna vad gäller konstruktion för att möta kraven på vad ett modernt konstruktionsarbete innebär. Under utbildningen kombineras teori och praktik så att du snabbt ges möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska tillämpningar.

I utbildningen ingår även CSWA-certifiering. Certifieringen är en del av en kurs som heter SolidWorks, ett program för att skapa solid- och ytmodeller, sammanställningar samt tillverkningsunderlag som är produktionsanpassat. Kursen ger specialiserad kunskap inom parametriska 3D-modeller enligt metodik, tillverkningsunderlag i 2D och 3D och enklare toleransberäkningar med avseende på geometrisäkring.

Kontakt
Isak Gerrbo, utbildningsansvarig
08-549 013 18

425 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-07-01

2020-09-01

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Teknikhögskolan

Laddar...