På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Data Center Technician/Engineer

Data Center Technician/Engineer

Teknikhögskolan

Data Center Technician/Engineer

Du kan även välja att läsa utbildningen via någon av satellitorterna:
• Katrineholm
• Västerås.

Vad gör en Data Center Technician/Engineer?
Som Data Center-ingenjör eller tekniker ansvarar du för de grundläggande funktionerna för att datacentrets drift fungerar. Du löser problem och driftfrågor som är kopplade till kontrollanläggningar och övervakningssystem.

Som ingenjör eller tekniker inom datacenter så har du även en projektledande roll, där du leder arbetsteam och projekt från start till mål. Dessutom ansvarar du för brandskydd och säkerhetsfrågor för datacentret.

Jobba som Data Center Technician/Engineer
Större datacenter och serverhallar – här finns jobben efter examen! Behovet av denna typ av kompetens ökar för varje månad, då detta är en bransch som växer oerhört snabbt.

Data Center Technician/Engineer är ett nytt framtidsyrke där redan Sverige och Norden i sin helhet har ett gynnsamt klimat för datacenterdrift och kommit långt i produktionen av förnybar energi, vilket är viktiga och avgörande aspekter när ledande globala aktörer väljer land och ort för sin drift.

Exempel på yrkesroller

  • Data Center-ingenjör
  • Drifttekniker inom datacenter
  • Drifttekniker inom energi

Utbildningsform och upplägg
Data Center Technician/Engineer är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på heltid hos Teknikhögskolan i Eskilstuna. Uppskattningsvis är det platsförlagd undervisning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt självstudier. Du kan även välja att läsa utbildningen via någon av satellitorterna Katrineholm och Västerås.

Eftersom YH-utbildningens studietakt är 100 procent, så rekommenderar vi inte att du arbetar alltför mycket vid sidan av dina studier. Och under 19 veckor av din studietid är du ute på praktik, som kallas för LIA eller lärande i arbete inom yrkeshögskolan. Då är det heltid på företaget som gäller.

Kunskap efter utbildningen
Efter examen kan du ta ansvar för att de grundläggande funktionerna för att datacentrets drift fungerar. Utbildningen ger färdigheter i att lösa problem och driftsfrågor kopplade till kontrollanläggning och övervakningssystem. Målet är att utbilda till roller i projektbaserade arbetsteam som verkar inom datacenterdrift. Avslutningsvis får du även god och nödvändig kunskap om brandskydd och säkerhetsfrågor som rör datacentret.

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2022-06-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Data Center Technician/Engineer på Teknikhögskolan.