På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Distributionselektriker

Distributionselektriker

Teknikhögskolan

Distributionselektriker

Distributionselektriker är utbildningen för dig som är organiserad, initiativtagande, har ett tekniskt intresse och inte är känslig för arbete på höga höjder. Var med och se till så att samhället fungerar!

Som distributionselektriker arbetar du med att bygga upp nya ledningsnät, byta ledningar och åtgärda akuta fel. Du har ett fritt och självständigt arbete präglat av kundkontakt och samarbete, exempelvis med driftledningscentralen som övervakar elnätet.

I arbetsuppgifterna ingår mycket planeringsarbete även om arbetet till största del innebär ett praktiskt jobb som sker utomhus vid ledningarna, där du analyserar och löser tekniska problem. Vid ett strömavbrott är det du som distributionselektriker som är snabbt på plats för att lösa problemet så att kunderna får tillbaka strömmen.

Efter examen kan du arbeta inom energibranschen, som bland annat:

  • Distributionselektriker
  • Industrielektriker
  • Linjemontör

Utbildningsform och upplägg
Distributionselektriker är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Teknikhögskolan i Lund under 1 år. Uppskattningsvis är det föreläsning cirka två dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt självstudier.

Läs mer på Teknikhögskolans hemsida.

Studieort

Lunds kommun

Studietakt

100%

Poäng

220 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2020-12-01

Slut

2021-06-26

2021-12-23

Sista ansökn.dag *

Sen ansökan

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Distributionselektriker på Teknikhögskolan.