På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Elektronikingenjör

Elektronikingenjör

Teknikhögskolan

Elektronikingenjör

Elektronikingenjör är utbildningen för dig som vill utveckla och utvecklas i en spännande, teknisk och bred framtidsbransch. Är du nyfiken, lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga? Då har du hittat rätt utbildning.

Som elektronikingenjör arbetar du med att projektera, konstruera, prova, driva och underhålla elektrotekniska system. Du kan arbeta med både hård- och mjukvara samt diverse teknikprojekt. Det är du som har förståelsen för hur elektronik fungerar och hur den kan utvecklas för att bli ännu bättre, så att man exempelvis kan skapa ännu mer effektiva och bättre produkter.

Som elektronikingenjör kan du arbeta inom nästan alla tekniska branscher, i både offentlig och privat sektor. Några områden du kan arbeta inom är elektronik, elkraft, kommunikation, rymdteknik, försvar, medicinsk teknik, fordon och IT. Kompetensen efterfrågas hos företag som utvecklar och tillverkar elektronik men också företag som använder elektronik i sina produkter. Exempel på yrkesroller:

  • Elektronikingenjör
  • Mönsterkortskonstruktör
  • Hårdvaruutvecklare
  • Testingenjör
  • Produktsättare

Utbildningsform och upplägg
Elektronikingenjör är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Teknikhögskolan. Uppskattningsvis är det platsförlagd undervisning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier.

Läs mer på Teknikhögskolans hemsida.

Studietakt

100%

Poäng

435 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2020-12-28

2021-09-01

Slut

2021-07-11

2022-12-22

2023-07-31

Sista ansökn.dag *

Sen ansökan

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Elektronikingenjör på Teknikhögskolan.