På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Mätningsingenjör

Mätningsingenjör

Teknikhögskolan

Mätningsingenjör

Mätningsingenjör är utbildningen för dig som är noggrann, har ett teknikintresse och trivs med att arbeta såväl utomhus som inomhus. Var med och bidra till att bygga en hållbar infrastruktur! Mätningsingenjör hette tidigare Geodetisk mätningstekniker.

Som mätningsingenjör gör du inmätningar och utsättningar av exempelvis byggnader, ledningar och vägar. Dessutom tar du fram underlag till kartor och granskar befintliga ritningar. I rollen använder du avancerade digitala instrument och mäter både optiskt och med hjälp av satelliter.

Efter examen kan du arbeta som mätningsingenjör eller mätningstekniker inom bygg/anläggning, antingen på ett entreprenadföretag, som konsult eller på kommunen.

Utbildningsform och upplägg
Världen förändras och det gör även våra utbildningar. Mätningsingenjör är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Teknikhögskolan under 2 år. Uppskattningsvis är det föreläsning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier.

I de mer praktiska kurserna hålls vissa lektioner utomhus och du får även göra flera studiebesök på olika projekt i branschen och ta del av gästföreläsningar från personer med lång erfarenhet av mätyrket.

Viktigt om decemberstarten

Vill du läsa till Mätningsingenjör? Nu är ansökan öppen för en extra start som kommer att ske i december 2020. Till skillnad från augustistarten 2020 som var i Göteborg, så kommer utbildningsstart i december att vara förlagd till Dingle i Munkedals kommun för praktiska moment och Uddevalla för merparten av de teoretiska delarna.

Läs mer på Teknikhögskolans hemsida.

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2020-12-01

2021-03-30

Slut

2021-05-30

2022-05-31

2022-11-25

2023-05-28

Sista ansökn.dag *

Sen ansökan

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Mätningsingenjör på Teknikhögskolan.