På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Pythonutvecklare med inriktning AI

Pythonutvecklare med inriktning AI

Teknikhögskolan

Pythonutvecklare med inriktning AI

Vad gör en Pythonutvecklare med inriktning mot AI?
AI står för artificiell intelligens och som Pythonutvecklare är du med och utvecklar applikationer med inriktning mot AI, maskininlärning och Deep Learning. Du tar hand om, och implementerar algoritmer, för lösningar till de utmaningar som företagen har.

Ett spännande användningsområde för AI är fordonsindustrin där lösningarna kommit lång och håller på att implementeras. Utöver kodning, kan design och utformning av applikationer ingå som en del i ditt arbete och du jobbar i team med andra människor som tycker om att utveckla och påverka området inom AI.

Jobba som Pythonutvecklare
Efter examen kan du som Pythonutvecklare med spetskompetens inom AI arbeta på såväl stora internationella bolag som mindre, snabbfotade startups i Sverige. Andra områden som du kan jobba inom är konsultbranschen eller med bemanning. Alla områdena är intressanta och utmanande, så valet är ditt, beroende på vad du trivs med. Det gemensamma oavsett vilket företag du hamnar på är att behovet av din kompetens är stort.

Exempel på yrkesroller

  • Applikationsutvecklare inriktning AI
  • Pythonutvecklare inriktning AI
  • Systemadministratör med Pythonspecialisering
  • Systemutvecklare inom Python
  • Systemutvecklare inriktning AI

Utbildningsform och upplägg
Pythonutvecklare med inriktning AI är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på heltid hos Teknikhögskolan. YH-utbildningen är en utveckling av tidigare IT-utbildningar med idéer om innehåll och upplägg från näringslivet i regionen. Eftersom YH-utbildningens studietakt är 100 procent så rekommenderar vi inte att du arbetar heltid eller alltför mycket vid sidan av studierna.

Uppskattningsvis är det platsförlagd undervisning cirka två dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt självstudier. Under en stor del av din studietid är du ute på praktik, som kallas för LIA eller lärande i arbete inom yrkeshögskolan.

Branschen efterfrågar en bra ”portfölj” att visa upp när du söker jobb, vilket kräver att du lägger ned tid och energi på utbildningen.

Kunskap efter utbildningen
Målet med utbildningen är att du ska ha kompetens att arbeta med programmering, användarvänliga gränssnitt, databaser, utforma säkra applikationer, implementera och testa nya och befintliga applikationer samt vara en del av ett projekt.

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2021-08-01

Slut

2022-06-03

2023-06-30

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2021-02-10

2021-05-05

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Pythonutvecklare med inriktning AI på Teknikhögskolan.