På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

VVS-ingenjör

VVS-ingenjör

Teknikhögskolan

VVS-ingenjör

Vill du skapa energieffektiva och fungerande inomhusmiljöer och på så sätt skapa ett bättre samhälle? Utbildningen passar dig som är intresserad av fastighetsbranschen och tycker om att driva projekt framåt för att nå bästa möjliga resultat. Sök en utbildning vars yrke behövs!

Vill du bli framtidens VVS-ingenjör? VVS-ingenjörer är en av de hetaste tekniska yrkesgrupperna och efterfrågan på utbildade inom VVS spås vara mycket stor under de närmsta åren. Som utbildad inom VVS kommer du att fylla en viktig roll inom energieffektivisering av fastigheter. Behovet av fler kompetenta inom branschen är stort då det ställs höga krav för en effektivare energiförbrukning. Dessutom byggs många nya bostäder, vilket kräver fler kompetenta VVS-ingenjörer. Sverige har beslutat att minska energianvändandet med 20 procent till år 2020 och med 50 procent till år 2050.

Vad gör en VVS-ingenjör?
Som VVS-ingenjör projektleder, designar och förvaltar du installationsarbete i fastigheter på ett så energisparande och effektivt sätt som möjligt. Du skapar trivsamma, energieffektiva och välfungerande inomhusmiljöer för människor att bo i. Om du ansvarar för ett helt projekt, från början till slut, planerar du produktionen av ekonomi, tid och personal.

Vad kan jag arbeta med efter examen?
Efter avslutad utbildning kommer du att vara verksam i fastighets- och bygg/anläggningsbranschen. Inom branschen kan du arbeta som VVS-ingenjör, VVS-konstruktör, VVS-projektör, VVS-konsult eller VVS-ritare. Du kan även arbeta som projektledare.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?
Utbildningen ger en specialiserad kunskap, såväl teoretisk som praktisk, inom kyl- och värmesystem. Du kommer att kunna dimensionera, utforma och komplettera kylsystem och dess driftsättning. Du kommer att ha specialiserad kunskap om branschregler och standarder inom byggprocessen och konstruktion, arbetsprocesser och projektmetodik samt olika aggregat och fläkttyper.

Kontakt
Ann Söderqvist, Utbildningsansvarig
013-31 42 09

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-01

2020-08-03

Slut

2020-06-05

2021-06-04

2022-06-03

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Teknikhögskolan

Laddar...