Procedural Artist bild

Procedural Artist

Vill du utbilda dig inom spelutveckling? Nu har du chansen att söka utbildningen Procedural Artist som erbjuds unikt på The Game Assembly – en Yh-utbildning som kombinerar visuellt skapande och tekniskt kunnande.

Om utbildningen
Spel blir mer avancerade och kraven från användare på större digitala världar ökar. Detta har gjort att det uppstått ett behov av procedurellt skapande inom spelutveckling för att möta efterfrågan på växande virtuella miljöer.

Utbildningen till Procedural Artist på The Game Assembly är en nyskapande utbildning utvecklad i samarbete med spelbranschen och är unik i Skandinavien.

Procedural Artist har många likheter med våra utbildningar till Technical Artist och Spelgrafiker, med skillnaden att fokus här ligger på procedurellt innehållsskapande.

Du kommer att lära inom områden såsom scripting, rigging, shaders, vfx och spelmotorer. Du kommer bland annat att kunna bygga modeller som går att justera på i realtid samt skapa visuella effekter så som vatten och rörelse i terräng.

Precis som på våra andra utbildningar kommer du även att bygga flera spel tillsammans med de övriga disciplinerna på skolan.

Du avslutar din utbildning med en 30 veckor lång praktikperiod på ett spelföretag, där du kommer ha möjlighet att använda dig av dina kunskaper och förfina dina färdigheter ytterligare.

_______________________________________________________________


THE GAME ASSEMBLY – UTSEDD TILL EN AV VÄRLDENS FRÄMSTA SPELSKOLOR

The Game Assembly – utsedd till en av världens främsta spelskolor – har utbildat framtidens spelutvecklare sedan 2008. TGA är en yrkeshögskola som bedriver utbildningarna i nära samarbete med spelbranschen och är idag är en viktig aktör för att förse den svenska och internationella branschen med talangfulla medarbetare.