På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Instrument- och steriltekniker

Instrument- och steriltekniker

Vårdyrkeshögskolan

Instrument- och steriltekniker

Instrument- och steriltekniker är distansutbildningen för dig som är noggrann, serviceinriktad och har ett intresse för teknik inom sjukvård. Var med och gör vården möjlig!

Som instrument- och steriltekniker utför du ett viktigt arbete för att sjukhus och mottagningar ska lyckas utföra patientsäkra operationer och kirurgiska ingrepp. Du jobbar med instrumentvård, funktionskontroller och paketering av kirurgiska instrument samt ansvarar för desinfektions- och steriliseringsprocesser. Detta för att minska uppkomsten av multiresistenta bakterier hos patienter och för att säkerställa att vården har rätt förutsättningar för att förhindra att vårdrelaterade infektioner uppstår.

Som steriltekniker kan du arbeta inom steriltekniska enheter på sjukhus, operationsavdelningar, tandvårdskliniker, djursjukhus och läkemedelsindustrin.

Utbildningsform och upplägg
Steriltekniker är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på distans och heltid under 1,5 år. Uppskattningsvis är det digitala föreläsningar via teams cirka 2-3 dagar i veckan och resten av tiden ägnas åt självstudier och grupparbeten. Under studietiden ingår 6 träffar hos Vårdyrkeshögskolan i Umeå.

Läs mer på Vårdyrkeshögskolans hemsida.

Studietakt

100%

Poäng

315 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2022-08-01

2023-08-01

Slut

2023-02-28

2024-02-28

2025-02-28

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Instrument- och steriltekniker på Vårdyrkeshögskolan.