Lärcentra Hudiksvall bild

Lärcentra Hudiksvall

Du kanske går i tankar på att plugga vidare? Vill du skaffa dig en yrkesutbildning? Du kanske vill jobba med något helt annat? Du kanske behöver läsa upp så du får behörighet för högre studier? Vill du bo hemma och studera på distans? Eller är du ny i Sverige och behöver lära dig svenska?  Kontakta oss så hjälper vi dig!

På Lärcentra i Hudiksvall finns en mängd olika utbildningar och studieformer.  Du kan läsa på distans eller ha lektioner i klassrum, studera på hel- eller halvfart, på dagen eller på kvällen. Du är alltid välkommen att sitta och studera på vårt Lärcentra.

Om du läser på distans kan du se föreläsningen på plats. Du kan skriva tentamen hos oss, även om du läser mot en annan utbildningsanordnare.

Behandlingspedagog

Lärcentra Hudiksvall

Yrkeshögskola Behandlingspedagog 440 Yh-poäng 

Vill du jobba med att stödja människor i utsatta situationer och ta ansvar för ett bättre liv? Vill du jobba inom socialt arbete, missbruksvård eller kriminalvård? Vill du hjälpa barn och unga att få en bättre skolgång? Vill du stimulera och motivera människor inom socialpsykiatri? Gillar du att jobba med människor i förändringsprocesser av olika slag? Då är yrkeshögskoleutbildningen till behandlingspedagog något för dig.

Vad får du lära dig?
Föreläsarna kommer direkt från arbetslivet, vilket gör att du får lära dig det senaste som gäller inom branschen. Utbildningen ger dig viktiga kunskaper och färdigheter som bygger upp ditt professionella förhållningssätt i din kommande roll som behandlingspedagog. 

I utbildningen får du blanda teoretiska studier med praktiska färdigheter för att du snabbt ska kunna komma ut på arbetsmarknaden. Under hela utbildningen har du tillgång till processhandledning där du reflekterar kring skolarbetet samt utvecklas som person under din studiegång.

LIA (Lärande i arbete) är en arbetsplatsförlagd del av utbildningen som pågår vid två tillfällen under tio till tolv veckor. Under LIA-perioderna får du vara ute på arbetsplatser för att få yrkeserfarenhet och prova dina teoretiska kunskaper i praktiken.Campus Hudiksvall  har ett brett kontaktnät i branschen och arbetar för att du som studerande ska få en bra LIA-period. Många har hittat sitt framtida arbete via LIA.

Efter utbildningen
Som behandlingspedagog kan du arbeta med människor i alla åldrar. Det kan handla om någon form av beroende- eller psykosocial problematik där någon är i behov av professionell behandling. Du kan arbeta som boendestöd inom socialpsykiatrin, som resurs eller liknande på en skola, hem för ensamkommande flyktingbarn och inom kriminalvården.Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen som Behandlingspedagog. I snitt går 96 % av våra studerande ut i jobb inom branschen, som t.ex. skolor, behandlingshem, anstalter, socialpsykiatri eller liknande.

Behörighet
Du som via gymnasiestudier har allmän behörighet för eftergymnasiala studier. Även du som inte har fullgjorda gymnasiestudier, men på annat sätt har skaffat dig motsvarande kompetens kan söka.

Du måste ha Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 eller motsvarande språkkunskaper.

Det viktiga är att du har förutsättningar att  tillgodogöra dig utbildningen. Om din kompetens inte finns dokumenterad har vi möjlighet att validera din reella kompetens.

Kontakt
anna.n3@utb.hudiksvall.se
ulla.s2@utb.hudiksvall.se
070-332 22 12

Utbildningsstart
Påbörjad (2021-08-16)
Påbörjad (2022-08-22)
2023-08-21
2024-08-19
Utbildningsslut
2023-06-16
2024-06-14
2025-06-13
2026-06-12
Studietakt
100%
YH poäng
440 YH-poäng (ca. 2.2 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-04-30
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Pedagogik

Integrationspedagog med arbetsmarknadsinriktning

Lärcentra Hudiksvall

Integrationspedagog med arbetsmarknadsinriktning 225 Yh-poäng

Integrationspedagogutbildningen ger dig kompetens för att arbeta i vardagen inom ett brett yrkesområde. Utbildningen bedrivs på modifierad distans under 45 veckor. Fysiska träffar i Hudiksvall cirka 3 dagar per vecka under 9 tillfällen. Övrig tid studerar du på hemorten.

Vad får du lära dig?
Utbildningen är yrkesinriktad. Du får utveckling av din egen yrkeskompetens, genom praktiska övningar och verklighetsbaserade situationer som är grundstenar i utbildningen. Du får kunskap om den individuella process som de som flyr går igenom – från flykten från hemlandet och ankomsten till Sverige och etablering. Du får kunskaper om det formella regelverk som styr. Vi studerar kulturen i Sverige och flyktingarnas hemländer, religion, seder och bruk. Lärare och föreläsare är yrkesmässigt verksamma inom olika specialområden och tillför de senaste yrkeskunskaperna.

Efter utbildningen
Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen. Du kommer att arbeta med coachande, motiverande och stödjande insatser för människor att komma in i samhället, att börja studera eller arbeta. Efter utbildningen kan du jobba inom kommunen i skolan, i projekt, inom arbetsmarknadsverksamhet, ungdomsverksamhet, privata utbildnings- och coachföretag inom migration och flyktingmottagande och andra som jobbar med integration i det civila samhället.

Behörighet
Du som via gymnasiestudier eller Komvux har allmän behörighet för eftergymnasiala studier. Du kan även vara behörig om du skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Det kan vara annan svensk eller utländsk utbildning eller praktisk erfarenhet. Det viktiga är att du har förutsättningar att  tillgodogöra dig utbildningen.

Du måste ha språkkunskaper som motsvarar Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.

Saknar man formell behörighet till utbildningen kan man vara behörig genom att ha tillgodogjort sig kunskaper på annat sätt. Då ansöker man på reell kompetens i ansökningsformuläret och bifogar underlag som kan styrka detta.

Kontakt
patrik.e@utb.hudiksvall.se
emma.l@utb.hudiksvall.se
070-270 16 97

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-15)
Utbildningsslut
2023-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
225 YH-poäng (ca. 1.1 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Pedagogik
Studieort
DISTANS (Hudiksvalls kommun)