Behandlingspedagog
Yrkeshögskola Behandlingspedagog 440 Yh-poäng
Vill du jobba med att stödja människor i utsatta situationer och ta ansvar för ett bättre liv? Vill du jobba inom socialt arbete, missbruksvård eller kriminalvård? Vill du hjälpa barn och unga att få en bättre skolgång? Vill du stimulera och motivera människor inom socialpsykiatri? Gillar du att jobba med människor i förändringsprocesser av olika slag? Då är yrkeshögskoleutbildningen till behandlingspedagog något för dig.
Vad får du lära dig?
Föreläsarna kommer direkt från arbetslivet, vilket gör att du får lära dig det senaste som gäller inom branschen. Utbildningen ger dig viktiga kunskaper och färdigheter som bygger upp ditt professionella förhållningssätt i din kommande roll som behandlingspedagog.
I utbildningen får du blanda teoretiska studier med praktiska färdigheter för att du snabbt ska kunna komma ut på arbetsmarknaden. Under hela utbildningen har du tillgång till processhandledning där du reflekterar kring skolarbetet samt utvecklas som person under din studiegång.
LIA (Lärande i arbete) är en arbetsplatsförlagd del av utbildningen som pågår vid två tillfällen under tio till tolv veckor. Under LIA-perioderna får du vara ute på arbetsplatser för att få yrkeserfarenhet och prova dina teoretiska kunskaper i praktiken.Campus Hudiksvall har ett brett kontaktnät i branschen och arbetar för att du som studerande ska få en bra LIA-period. Många har hittat sitt framtida arbete via LIA.
Efter utbildningen
Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen. Som behandlingspedagog kan du arbeta med människor i alla åldrar. Du kan jobba inom socialpsykiatri, skola, beroendevård och annat socialt arbete. Det kan exempelvis handla om någon form av beroende- eller psykosocial problematik där någon är i behov av professionell behandling.
Behörighet
Du som via gymnasiestudier har allmän behörighet för eftergymnasiala studier. Även du som inte har fullgjorda gymnasiestudier, men på annat sätt har skaffat dig motsvarande kompetens kan söka.
Du måste ha Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 eller motsvarande språkkunskaper.
Det viktiga är att du har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Om din kompetens inte finns dokumenterad har vi möjlighet att validera din reella kompetens.
Kontakt
anna.n3@utb.hudiksvall.se
070-332 22 12