Linn Hallberg 21 år från Malmö läser första året på Yh- utbildningen Byggproduktionsledare i Malmö.

– När jag sökte till utbildningen så hade jag ingen erfarenhet som anställd på något byggföretag men jag hade byggt ett eget hus tillsammans med min far och detta fick mig att falla för denna bransch.

Vem kan då passa att söka till utbildningen Byggproduktionsledare?
– ”Spindeln i nätet som löser alla problem” är den bilden jag har haft om en arbetsledare i byggbranschen och än så länge stämmer det in bra på det jag har fått se.

– Första kursen vi hade var ”extern och intern kommunikation”. Den handlade mycket om vi fungerar i ledarroller och hur man ska hantera olika situationer med medarbetare. Även om den kursen inte handlade om hur man tekniskt bygger ett hus så går det nästan inte en dag utan att jag tänker på de saker jag lärde mig när jag ska bemöta kollegor i branschen

Yh-utbildningen Byggproduktionsledare har två LIA-perioder (Lärande I Arbete) per år.

– Jag hade ingen anställning inom byggbranschen innan jag började utbildningen men jag kunde snabbt skaffa mig en LIA-plats på egen hand och har även blivit erbjuden att jobba där i sommar. På min LIA-arbetsplats tycker mina kollegor att det är roligt att jag studerar och är hos dem 2 dagar i veckan. Det är väldigt intressant och lärorikt eftersom jag inte har så mycket erfarenheter.