Den här kursen riktar sig till dig som exempelvis har arbetat som projekt- eller affärsutvecklare inom förnybar energi, solcellstekniker, processtekniker inom vätgas eller biogas, vindkraftstekniker, drifttekniker inom vattenrening, produktion eller elnät.
För en pålitlig elförsörjning krävs en mix av olika energikällor. För att lyckas utöka produktionen av förnybar energi behöver personer i el- och energibranschen fördjupa sin kompetens inom området.
Kompetenshöjning är en viktig pusselbit för att nå en hållbar framtid. Denna kurs ger kompetens för att etablera produktionsanläggningar för fossilfria energikällor.
Kunskap efter kursen
Kursen går på distans som omfattar 50 YH-poäng. All undervisning sker digitalt via vår lärplattform. Det anpassade digitala upplägget gör att du kan studera oberoende av tid och rum, i kombination med arbete.
Behörighet
Som examinerad byggnadsingenjör går du en ljus framtid till mötes. Utbildningens inriktning mot digitalt byggande lägger ett stort fokus på just de digitala delarna i ett byggprojekt. Byggnadsingenjör är en utbildning med stora chanser till jobb.
Vår utbildning till byggingenjör leder till ett yrke där du utformar byggnader med hjälp av digitala verktyg och du kommer därför att lära dig hantera programvaror såsom CAD, BIM och Revit. Matematiska beräkningar som ligger till grund för byggkonstruktioner ingår också i vår byggingenjörsutbildning.
Efter avslutad utbildning till byggnadsingenjör är det konkreta målet att du ska besitta förmågan att planera, samordna och slutföra byggrelaterade projekt. För de flesta är utbildningen också vägen till arbete.
LIA
Utbildningen har två praktikperioder (12 veckor vardera) där du får omsätta dina kunskaper i praktiken, vilket ger dig betydelsefull erfarenhet som du kommer att kunna dra nytta av och använda som språngbräda när det är dags att starta din karriär som byggnadsingenjör.
Särskilda förkunskaper Byggnadsingenjör – Digitalt byggande
Saknar du behörighet i Bygg och anläggning 1?
Vi erbjuder en preparandkurs som motsvarar de särskilda förkunskapskraven inom bygg och anläggning 1. Endast de som söker till Newtons utbildning kan få tillgång till kursen.
✓ Kostnadsfri & CSN-berättigad YH-utbildning.
Som Byggnadsingenjör inom glas och fasad ansvarar du för utformning och planering av byggnadens glas- och fasadsystem. Det innefattar bland annat att välja lämpliga material, integrera energieffektiva lösningar och lösa eventuella problem som kan uppstå under projektets gång. Det är en nischad specialistroll!
I utbildningen ingår 18 veckor LIA (praktik).
Behörighetskrav
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i någon av följande kurser:
Saknar du något behörighetskrav? Det finns flera olika sätt att bli behörig på! Läs om hur du kan bli behörig till KYH här!
Studieort
Byggnadsingenjör – glas och fasad är en heltidsutbildning som du läser på distans. Du kommer att ha digital undervisning 2-3 dagar i veckan, och resten av tiden ägnar du åt självstudier. 3 platsträffar i Stockholm och Vimmerby ingår i utbildningen.
Vår YH-utbildning till fastighetsförvaltare förbereder dig på bästa sätt för arbetet som fastighetsförvaltare. Det råder en stor efterfrågan på modern och nytänkande kompetens.
Arbetsuppgifterna som fastighetsförvaltare kan variera från ekonomiansvar till planering av fastighetens underhåll samt kommande reparationer. Det krävs god kunskap inom flera kompetensområden och med vår utbildning till fastighetsförvaltare förbereds du på bästa sätt för arbetet som fastighetsförvaltare.
Newtons YH-utbildning inom fastighetsförvaltning är utformad efter de kompetenskrav som företag idag efterfrågar och ger dig de teoretiska kunskaper som krävs samt möjligheten att omsätta dina kunskaper under tre praktikperioder.
Du får kombinera de teoretiska delarna med praktik, vilket ger dig ökad förståelse för de teoretiska delarna samt en gyllene chans att testa dina kunskaper i arbetslivet.
Att studera på yrkeshögskola ger både erfarenhet och kompetens – en ovärderlig kombination när du ska inleda din karriär inom fastighetsförvaltning.
Särskilda förkunskaper som krävs:
Mätningsteknikens roll är idag betydligt viktigare än några decennier tillbaka. Mätningsteknikern ska finnas på plats före- under och efter exempelvis en byggproduktion och med kortare produktionstider ökar också ansvaret att göra inmätningar och utsättningar rätt och snabbt.
Som Mätningstekniker utför du mätningar i många olika sammanhang. Inmätning, utsättning, terrängmodeller vid byggnation av broar, vägar och andra mark- och anläggningsjobb, vid husutsättning och annan byggverksamhet, vid nyupprättning- och uppdatering av stomnät, kartor, fastigheter, VA-nät m.m.
Mätningsteknikern använder avancerade dataprogram och tekniska instrument såsom totalstation, GNSS, drönare mm och man mäter både optiskt och med hjälp av satelliter. Ett intresse för teknik, problemlösning samt kunskaper i matematik och datoranvändning är en bra bakgrund för dig som söker utbildningen. Arbetet är varierande och mycket självständigt. Man arbetar både inne och ute och arbetsuppgifterna innebär ofta intressant problemlösning, en spännande blandning av frihet och precision, natur och teknik.
Utbildningen är studiemedelsberättigande.
Grundläggande behörighet för studier på yrkeshögskolan samt:
Lägst betyg E från det nya systemet i kurserna Ma 2a eller 2b,eller 2c eller motsvarande kunskaper