På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Energitekniker - Byggnader

Energitekniker - Byggnader

Arvika Näringslivscentrum, ANC

Energitekniker - Byggnader

Du behövs som Energitekniker!

Energibranschen utvecklas ständigt. Ny teknik och nya energieffektiva lösningar för fastigheter skapar behov av välutbildade energitekniker, servicetekniker, fastighetstekniker, energianalytiker och fler som konkret kan genomföra energibesparande åtgärder. Exakt det som vår yrkeshögskoleutbildning (YH) Energitekniker – Byggnader levererar, i samarbete med ett 70-tal företag.

Energieffektiva metoder för energianvändning i fastigheter är kärnan i denna utbildning som berör allt ifrån energianalyser, planering, genomförande och uppföljning av installationer till kundkontakter och försäljning.

Under utbildningen får du inblick i förekommande uppvärmnings- och ventilationssystem för fastigheter, förståelse för hur de fungerar och kompetens att installera rätt teknik, samt följa upp och analysera energianvändningen. Du får lära dig att planera, projektera, injustera och serva olika energieffektiva system, du lär dig hantera elteknik, kyltekniska system och styr- och reglerteknik.

LIA
Nästan en tredjedel av utbildningen, totalt 24 veckor, är Lärande i arbete (LIA) som genomförs ute på olika företag, då du får möjlighet att öva upp dina praktiska färdigheter ytterligare och koppla ihop teori och praktik. Här knyts viktiga kontakter inför framtida jobb.

Utbildningen ger Yrkeshögskoleexamen.

Utbildningen har tagits fram i samarbete med flera stora aktörer inom branschen – producerande företag, fastighetsbolag samt installations- och serviceföretag – bland andra Thermia AB, Swegon, Klimat och Värmeteknik AB, Caverion, Höijs Ventilation AB, Assemblin och Arvika Fastighets AB.

Vad vill du bli?
Den kompetens utbildningen ger, gör att du kan arbeta med energi-effektiviserande åtgärder i industrier och fastigheter – befintliga, ombyggda och i nyproduktion. Din breda kompetens gör att utsikterna till jobb är mycket goda.

Efter utbildningen har våra studerande fått arbete som energitekniker, kyl- och värmepumpstekniker, energianalytiker, projektörer, servicetekniker, energikonsulter, fastighetstekniker, energirådgivare och ventilationstekniker.

Arvika Näringslivscentrum är en gammal tobaksfabrik ombyggd till ett modernt företags- och utbildningshus, med fokus på regional utveckling med utbildningar i framkant. Här har vi 1500 besökare per dag som studerar, jobbar, äter eller tränar.

Välkommen till oss!

Kontakt
Mats Larson, utbildningsledare
Tel. 0570-74 94 27, 070-386 15 66

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-06-05

2020-06-10

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD