Kyl- och värmepumpstekniker bild

Kyl- och värmepumpstekniker

Vill du lära dig hur du i ett företag kan kontrollera vad som skall hända och när? Hur man använder resurser effektivt och låter verksamheten nå uppsatta resultat i rätt tid och till rätt kostnad? Då är Smart produktion en utbildning för dig.

Utbildningen
Utbildningen bedrivs på heltid, med tre dagar på plats och två dagar för självstudier varje vecka och för dig som är intresserad av hur processer i ett  företag kan styra verksamheten. Mer helhetssyn på företagen förbättrar resultaten, tekniken och arbetsmiljön. Du styr mycket över produktionsprocessen och ditt eget jobb, men du arbetar samtidigt tillsammans med andra, vilket gör jobbet roligare.
När du kompletterar din utbildning med erfarenhet, blir du en av många förändringsledare som industrin behöver.

De som arbetar med verksamhetsutveckling idag framhåller saker som att man arbetar med människor, man gör något viktigt, har bra arbetskamrater, bra lön utan att behöva vara chef, och att det finns bra utvecklingsmöjligheter utifrån vad man själv vill.

Praktik - LIA
En stor del av utbildningen är praktik (LIA), som är totalt 24 veckors på olika företag. Under LIA-perioden har du möjlighet att vidareutveckla dina praktiska färdigheter och koppla samman teori och praktik. Det är här dina färdigheter testas i en verklig arbetsmiljö, samtidigt som du får möjlighet att knyta värdefulla kontakter inför framtida anställningar.

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du arbeta på konsultföretag, entreprenadföretag och offentlig förvaltning som till exempel kommuner. Du kan arbeta som kylmekaniker, kyltekniker, monterare av kyl- och värmepumpar med fokus på värme och kyla, projekteringsansvarig, servicepersonal, rådgivare, styr- och reglertekniker, energikonsult eller som säljare av kyl- och värmesystem.