På Yhguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Film

Förpackningsdesigner

Förpackningsdesigner

BrobyGrafiska Utbildning

Förpackningsdesigner

En förpackning har många uppgifter. Den ska skydda innehållet vid hantering och leverans samt sälja produkten på butikshyllan. En väldesignad förpackning gör mer än att sälja produkten, den representerar varumärket, särskiljer produkten från konkurrerande artiklar och stimulerar målgruppen till köp.

Förpackningsdesign handlar om att kommunicera en känsla som är representativ för produkten och varumärket med hjälp av illustrationer, färg, typografi, olika förpackningsmaterial och konstruktionslösningar.

Som blivande förpackningsdesigner kommer du att utvecklas i en kreativ studiemiljö med tillgång till de senaste tekniska lösningarna inom förpackningsbranschen. Skolans unika profil, helhetssyn och förståelse för hela produktionsflödet ”från idéskiss till färdig förpackning” i kombination med gedigen hantverkskunskap, är eftertraktad kompetens i branschen.

Förpackningsdesign innefattar arbetet med varumärkesbyggande, kommunikation, grafisk design, förpackningens dekor, form och funktion. Utbildningen innefattar även kunskaper gällande hållbarhet, material, logistik, tryckteknik samt butiksexponering. Den breda basen ger dig oändliga möjligheter.

Utbildningens upplägg
Förpackningsdesigner är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning på 400 YH-p med fokus på kommunikation, design, form och funktion. Utbildningen ger dig kompetenser som täcker kunskapsklyftorna mellan design, konstruktion, repro, tryck och efterbearbetning.

Utbildningen utvecklar och utmanar din kreativa och logiska förmåga. Studierna består av praktisk och teoretisk undervisning, där tonvikten läggs på praktisk problemlösning. Under utbildningen jobbar studenterna med verkliga uppdrag från olika företag och organisationer, allt för att skapa en så verklighetsnära arbetsmiljö som möjligt. Syftet är att förbereda de studerande för branschens krav.

Med kompetenta lärare, stor och specialanpassad teknikpark samt breda branschkontakter skapas en kreativ studiemiljö och goda framtidsutsikter.

Praktik - Lärande i arbete
I en yrkeshögskoleutbildning utgörs en stor del av utbildningen av praktik, så kallat lärande i arbete (LIA). Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i det verkliga arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina praktikperioder leder ofta till jobb direkt efter utbildningen.
Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands. Brobygrafiska har ett stort nationellt och internationellt nätverk med ledande företag i branschen.

Examen
När du fullgjort din studietid med minst godkänt på alla kurser erhåller du en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Saknas poäng för full examen erhåller du ett utbildningsbevis.

Efter avslutad utbildning
Efter utbildningen kan du arbeta som förpackningsdesigner, förpackningskonstruktör, förpackningsutvecklare samt grafisk designer med mera. Exempel på arbetsplatser är designbyrå, konstruktionsföretag, konverterare, förpackningsmaterialstillverkare eller hos varumärkesägare.

400 YH-poäng

Start

Påbörjad

Påbörjad

2018-08-27

Slut

2018-06-08

2019-06-07

2020-06-12

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag

2018-05-13

Ansök direkt