På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Grafisk formgivare/tekniker

Grafisk formgivare/tekniker

Brobygrafiska

Grafisk formgivare/tekniker

Grafisk formgivare/tekniker är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning på 400 YH-p som ger dig kompetens i grafisk formgivning i kombination med en hög kunskapsnivå av det senaste inom grafiska mjukvaror, maskiner och produktionsflöden. En formgivare som kan säkerställa att skärm- och printproduktionen fungerar hela vägen till slutprodukt är en efterfrågad kompetens.

Inom reklam- och designbyråer har kraven på effektivitet och efterfrågan på kompetens förändrats. Tidigare utfördes olika arbetsuppgifter i olika steg av olika arbetsgrupper, idag måste färre personer ha bredare kompetens och arbeta mer kostnadseffektivt. Såväl reklam – och designbyråer som reproföretag tar i allt större omfattning ett helhetsansvar. Den som skapar originalet ska kunna förutse och garantera det tryckta slutresultatet. Det allt mer omfattande utbudet av digitala medier som samspelar med trycksaker ställer högre krav på teknisk kompetens, kontinuerlig insyn och förståelse för den grafiska branschen. Därför rekryterar företag numer personal som besitter djupare teknisk förståelse i kombination med breda kunskaper inom grafisk form och design.

Utbildningens upplägg
Utbildningen består av praktisk och teoretisk undervisning, där tonvikten läggs på praktisk problemlösning. Under utbildningen jobbar du med verkliga uppdrag från olika företag och organisationer. Syftet är att förbereda dig inför branschens krav. Med kompetenta lärare och breda branschkontakter skapas en kreativ studiemiljö och goda framtidsutsikter.

Utbildningens innehåll
Utbildningen hanterar de arbetsmetoder och de specifika yrkeskunskaper som förekommer inom yrkesområdena grafisk formgivare, originalare, AD-assistent och reprooperatör.

Du lär dig typografi, layout, kommunikation, målgruppsanalys, varumärkesanalys och varumärkesstrategi. Du får dessutom gedigna kunskaper i de produktionstekniska delarna, de vanligast förekommande programvarorna inom den grafiska branschen och hur du använder dessa på ett professionellt och produktionsmässigt sätt. Programvarorna rör i första hand områden som illustration, bildhantering, retusch, typografi och layout, filkontroll, administration, kulörstyrning, automatisering av grafiska arbetsflöden, färdigställande för tryck, studiofoto, 3D-modellering och visualisering.

Praktik - Lärande i arbete
I en yrkeshögskoleutbildning utgörs en stor del av utbildningen av praktik, sk lärande i arbete (LIA). Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i det verkliga arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina praktikperioder leder ofta till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands. Brobygrafiska har ett stort nationellt och internationellt nätverk med ledande företag i branschen.

Examen
När du fullgjort din studietid med minst godkänt på alla kurser erhåller du en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Efter avslutad utbildning
Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetenser för att kunna arbeta på en produktionsbyrå, designbyrå, reklambyrå. inhousebyrå eller ett reproföretag där arbetsrollen omfattar både grafisk formgivning, originalarbete och reproduktion. Exempel på yrkesroller som utbildningen leder till är grafisk formgivare, AD-assistent, originalare, service provider, prepressoperatör och fotoretuschör.

 

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-06-07

2020-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Brobygrafiska

Laddar...

Brobygrafiska

Laddar...