På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Läkemedelstekniker

Läkemedelstekniker

Frans Schartaus Handelsinstitut

Läkemedelstekniker

Din framtid inom läkemedelsbranschen
Tillgång till kompetens och arbetskraft är ett av life science sektorns största utmaningar, en bransch som till storlek är Sveriges andra största exportindustri. Flera stora läkemedelsföretag har sin produktion i Stockholm och närliggande kommuner. Det har skett enorma investeringar i både nya och befintliga produktionsanläggningar på flera ställen i Mälardalen. STUNS har kartlagt behovet av kompetens kopplat till produktion inom life science (läkemedelsteknik, medicinteknik, bioteknik) inom en 5-10 års period.

Behovet av processtekniker och processingenjörer ligger mellan 230 och 520 personer. En uppskattning är 1 processingenjör per 10 processtekniker. Branschen har svårt att hitta kompetent personal då produktionsvolymen ökat. Såväl Octapharma, AstraZenica, GE och Fresenius Kabi har stora rekryteringsbehov.

Goda framtidsutsikter
Svenska Life Science industrin består av knappt 1500 företag inom pharma, biotech och medtech. Av dessa arbetar 123 företag med läkemedelstillverkning på olika sätt. Sweden BIO:s rapport från 2015 visar att branschen ser mycket positivt på framtiden. Hela 43 företag (av de 59 som svarande på enkäten) har sagt att de kommer att anställa personal de kommande tre åren. Även regeringen storsatsar på denna industri. Dels har man gjort stora statliga investeringar, man har även tagit fram en exportstrategi och tillsatt en särskild samordnare.

Allt du behöver
Utbildningen Läkemedelstekniker är tre terminer lång, innehåller relevant teori och praktik och syftar till att utbilda inom läkemedelsproduktion, framförallt läkemedeltekniker, produktionsgranskare och produktionstekniker. Du lär dig mer och materian som används i produktionen samt processerna.

För att du ska ha rätt förutsättningar för kunna arbeta som läkemedelstekniker och bli attraktiv på arbetsmarknaden innehåller utbildningen kurser i bl.a. Cellodling & Bioteknik, Processteknik, Automation, Kvalitetssystem, Kommunikation samt Arbetsmiljö. I ledningsgruppen sitter bl.a. Octapharma, Sobi, Valneva, Recipharm, APL, Novelmedic, Pfizer.

Utbildningsledare:
Monika Jensen
08-508 402 16

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2020-08-17

Slut

2020-02-28

2021-02-28

2022-02-28

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Läkemedelstekniker på Frans Schartaus Handelsinstitut.