Apotekstekniker
Apoteksteknikerna arbetar huvudsakligen med egenvårdsrådgivning, folkhälsofrågor, försäljning och varuhantering. Läs på www.framtid.se om yrket Apotekstekniker.
Apoteksteknikerna arbetar huvudsakligen med egenvårdsrådgivning, folkhälsofrågor, försäljning och varuhantering. Läs på www.framtid.se om yrket Apotekstekniker.
Ta steget in i ett spännande framtidsyrke!
Här har vi Skandinaviens mest utrustade tekniklabb inom hydraulik och ett nära samarbete med flera världsledande hydraulikföretag.
Hydraulik, el, mekanik, automation
Utbildningen ger en unik bredd där du förutom hydraulik läser el och reglersystem, montageteknik, energieffektivitet och mobil och offshorehydraulik.
Framtida anställningar
Behovet av Hydraulsystemtekniker är stort. Jobba med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin, i Sverige såväl som utomlands. 9 av 10 av våra elever får jobb direkt.
Som hydraulsystemtekniker har du näst intill obegränsade utsikter att jobba med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin. Du kommer att ha arbetsuppgifter på kontoret, i verkstaden, i skogen eller hos kunder i andra länder. Du kan till exempel jobba med att utveckla produkter, programmera system, felsöka och reparera en trasig grävmaskin, analysera driftsäkerhet och energiåtgång eller underhålla skördare.
LIA
LIA är den del av utbildningen där du får omsätta och använda dina kunskaper i praktiskt arbete. Du tillbringar tiden på ett företag och får lära dig hur tekniska tillämpningar fungerar i verkligheten. Dessutom är LIA ett tillfälle att knyta värdefulla kontakter. Du påverkar själv vilket företag du vill genomföra din LIA-period på. Upplägget av studieplan är individuellt beroende på företag och handledare.
Behörighet
Betyg eller kunskap genom arbetslivet från områden inom Teknik, El och Energi, Industri, Fordon, VVS eller Fysik 1a samt Naturvetenskap ger behörighet. Vi ser att alla med intresse för Teknik kan söka på andra grunder och vi har 20% som vi kan göra individuell bedömning på.
Boende
Örnsköldsvik har bostadsgaranti för elever som studerar i Örnsköldsvik, mer info klicka här >>
Kontakt
Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar om våra utbildningar.
Jenny Svensson
0660-798 50, 073-802 40 29
Läs Hydraulik! En teknik som med vätska får maskiner att röra sig
ITH har världens mest omfattande webbaserade lär-plattform i hydraulik. Möjlighet att läsa på hemorten och kombinera med arbete.
Certifiering
Utbildningen ger teori till certifiering av Montör, Underhållstekniker och Operatör. Efter två års yrkeserfarenhet kan du ansöka om certifikat för certifierad Underhållstekniker.
Nytt jobb eller vidareutveckla dig
Oavsett anledning så ger utbildningen dig möjligheten att ta nästa steg i karriären. Hela 9 av 10 av våra elever får jobb direkt.
Nu erbjuder vi Dig en unik möjlighet att på 7,5 månader utbilda Dig till certifierad Montör, Underhållstekniker eller Konstruktör.
Utbildningen gör det även möjligt att praktisera (LIA) på ett företag. Du söker själv LIA- plats på ett företag på din hemort, men om du har behov kan ITH hjälpa till att ordna en plats.
Utbildningen sker i huvudsak på distans med inspelade lektioner på webben. Utbildningen har tre fysiska träffar i Örnsköldsvik och då ligger fokus på praktiska moment. Lektionerna är inspelade så att du kan ta del av föreläsningarna när du vill. Lärarna finns tillgängliga för stöd och hjälp. Tentamen görs på din hemort. Utbildningen ger dig teorin för certifiering.
Mellan träffarna består kurserna av webbaserade lektioner och övningar. Varje kurs avslutas med en certifieringstenta på din hemort. Under hela utbildningen har du tillgång till våra lärare via telefon och webben. De hjälper dig med frågor och problemlösningar.
Att arbeta och studera samtidigt
Oerfarna bedöms behöva läsa på heltid under teoriblocken. Studievana och personer med erfarenhet av hydraulik har visat sig kunna studera på deltid under teoridelarna.
Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och CSN berättigad.
Boende
Örnsköldsvik har bostadsgaranti för elever som studerar i Örnsköldsvik, mer info klicka här >>
Behörighet
Betyg eller kunskap genom arbetslivet från områden inom Teknik, El och Energi, Industri, Fordon, VVS eller Fysik 1a samt Naturvetenskap ger behörighet. Vi ser att alla med intresse för Teknik kan söka på andra grunder och vi har 20% som vi kan göra individuell bedömning på.
Kontakt
Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar om våra utbildningar.
Jenny Svensson
0660-798 50, 073-802 40 29
Utbildningen till stödpedagog är på helfart och innefattar 40 timmar studietid/vecka. Utbildningen omfattar 2 terminer med 6-10 fysiska sammankomster om 3-5 dagar. Alla fysiska sammankomster är förlagda till Sollefteå och är obligatoriska, närvaron på dessa träffar är en del i betygsgrundandet.
Under utbildningen får du bland annat fördjupa dina kunskaper om olika funktionsnedsättningar samt dess inverkan på vardagslivet och lära dig mer om hälsans betydelse. Utbildningen förbereder dig också för att i din arbetsroll som stödpedagog kunna planera, utforma, utföra och utvärdera ditt arbete på ett kvalitetssäkert sätt.
I utbildningen ingår även lärande i arbete (LIA) som görs ute på en arbetsplats, exempelvis på din hemort.
Efter utbildningen kan du arbeta som stödpedagog inom både offentlig och privat sektor. Andra tänkbara yrkersroller kan till exempel vara omsorgspedagog eller boendestödjare.
För behörighet att antas till utbildningen ställs följande krav på särskilda förkunskaper:
samt minst ett års sammantagen yrkeserfarenhet från arbete med stöd till personer med funktionsnedsättning.
Att arbeta med personer med psykisk ohälsa, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller beroendesjukdom kräver mycket av dig. Utbildningen stärker dig i din yrkesroll genom att få evidensbaserade kunskaper i området psykiatri.
Du måste ha ett genuint intresse för att arbeta med människor och vilja att förbättra deras livskvalitet. I ditt arbete möter du personer med psykisk ohälsa och psykiska funktionshinder. Denna utbildning ger dig kompetens att förbättra deras livskvalité.
Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper och färdigheter om personernas livsvillkor, psykiatriska sjukdomar och dess omvårdnad, livsstilssjukdomar, återhämtning och rehabilitering, missbruk och beroende samt juridik. Centralt i utbildningen är återhämtningsprocessen i samband med psykisk ohälsa och hur du kan understödja denna.
Du får fördjupade kunskaper inom området, baserat på evidensbaserad omvårdnadsforskning- kunskaper, färdigheter och kompetenser som branschen efterfrågar.
Denna kompetenshöjande utbildning har stor efterfrågan.
Behörighet
Förkunskaper från Vård- och omsorgsprogrammet i kurserna:
- Medicin 1, 150p
- Psykologi 1, 50p
- Vård- och omsorgsarbete 1, 200p,
- Vård- och omsorgsarbete 2, 150p
eller...
från Barn- och fritidsprogrammet i kurserna:
- Grundläggande vård och omsorg, 100p
- Specialpedagogik 1, 100p
- Hälsopedagogik, 100p
eller reell kompetens.
Utbildningens karaktär av specialisering kräver minst 1-års yrkeserfarenhet, motsvarande heltidsarbete, inom vård- och omsorgsyrket.
Utbildningen Specialiserad undersköterska i demensvård ger dig fördjupade och specifika kunskaper och kompetenser om personer med demenssjukdom, då dessa personer har komplexa behov av vård och omsorg, men även få kunskaper om de konsekvenser sjukdomen har för individen och närstående.
Du måste ha ett genuint intresse för att arbete med människor och en vilja att utveckla dig själv och andra inom området.
Under den närmaste 10-års perioden kommer, på grund av stora pensionsavgångar i hela landet, välutbildad kompetent personal att behövas inom demensvård. Om du väljer att vidareutbilda dig nu, står du väl rustad när efterfrågan på arbetsmarknaden ökar.
Behörighet
För att vara behörig sökande har du ett avslutat vård- och omsorgsprogram i bagaget med lägst Godkänt i kurserna:
-Medicin 1,
-Psykologi 1
-Vård – och omsorgsarbete 1 och 2
Utbildningens karaktär av specialisering kräver minst 1-års yrkeserfarenhet, motsvarande heltidsarbete, inom vård- och omsorgsyrket. Yrkeserfarenhet räknas oavsett hel- eller deltidsarbete.
Reell kompetens prövas under antagningsförfarandet.