På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Automationstekniker - inriktning drift och underhåll av digitala produktionssystem

Automationstekniker - inriktning drift och underhåll av digitala produktionssystem

Lernia Yrkeshögskola

Automationstekniker - inriktning drift och underhåll av digitala produktionssystem

Har du ett stort intresse av teknik och vill ha ett varierande yrke? Som automationstekniker arbetar du många olika tekniska och praktiska uppgifter, till exempel att installera, ställa in och köra igång automatiserade anläggningar men även att programmera datorstyrda anläggningar.

Om utbildningen
Utbildningen bygger på vissa förkunskaper inom framförallt teknik. Det är en förutsättning för att kunna tillgodogöra sig utbildningen och att nå målen med slutförd examina. Gymnasieprogram som exempelvis industri-, teknik och/eller elprogrammet ger därför en bra grund för utbildningen.

Utbildningens upplägg
Distansstudier innehåller en mix av resurser och funktioner enligt följande: Undervisning i grupp via lärarledda lektioner seminarier och föreläsningar via webb och lärportal. Samarbete inom tillfälliga arbetsgrupper i Lärportalen och självständigt arbete, delar av kurserna på egen hand utifrån uppgifter i Lärportalen, med tillgång till handledarstöd.

8 fysiska platsträffar.
Utbildningen bedrivs på svenska, dock kan viss kurslitteratur, artiklar och forskning på engelska förekomma.

Praktik- och samarbetsorganisationer
Utbildningen genomförs i samverkan med flera stora och mindre företag inom teknik och automation. Nära kontakter med branschorganisationen Teknikföretagen.

Framtidsutsikter
Bristen på utbildad personal är så omfattande att många företag hämmas i sin utveckling och genom det förlorar tänkbara affärer och uppdrag. Framförallt många småföretag drabbas av att det är svårt att hitta utbildade och kompetenta automationstekniker och andra yrkesgrupper inom industrin. Det finns en stark efterfrågan och brist på bland annat automations- och underhållstekniker.

Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning har du kompetenser för att övervaka och självständigt behandla teoretisk och praktiskt inom områdena: Utföra felsökning, felavhjälpning och igångkörning av maskinlinje. Utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. Förstå och tolka dokumentation gällande underhåll. Felsöka i sammansatta automatiserade system. Hantera program i styrsystem. Förstå och tolka system för tillståndsbaserat underhåll.

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-08-01

2023-08-01

2024-08-01

Slut

2022-06-30

2023-06-30

2024-06-21

2025-06-20

2026-06-12

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Automationstekniker - inriktning drift och underhåll av digitala produktionssystem på Lernia Yrkeshögskola.