På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Socialpedagog

Socialpedagog

Lernia Yrkeshögskola

Socialpedagog

Är du på jakt efter ett jobb där du får arbeta mot psykisk ohälsa och sjukdomar eller beroendeproblematik? Ta chansen att gå en socialpedagogutbildning på yrkeshögskola och distans.

Du kommer läsa yrkesutbildningen till socialpedagog på distans. Det innebär att upplägget ser lite annorlunda ut än om du läser på plats.

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Det gäller att ha självdisciplin och att du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter och så vidare. 

En heltidsutbildning motsvarar en heltidstjänst (40 timmar/vecka).

Du behöver se till att frigöra tid och planera noga för dina studier så att du hittar en bra struktur och balans som fungerar för dig och din sociala situation.  Detta är något du bör tänka på om du vill kombinera studier med arbete.

Socialpedagogutbildningen läser du på svenska, dock kan en del kurslitteratur, artiklar och forskning vara på engelska.

En del av utbildningen är LIA (lärande i arbete – praktik) som du genomför på en arbetsplats. Du har under LIA:n möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Viktigt att tänka på är att man under sin LIA period följer företagets arbetstider. Om du väljer att ha arbete vid sidan av studierna kom då ihåg att ta ledigt under LIA-perioden.

Efter utbildningen
Det är goda möjligheter till arbete som socialpedagog, både på ett och fem års sikt för utbildade behandlingsassistenter och socialpedagoger. Det finns ett behov av att rekrytera socialpedagoger över hela Sverige.

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-08-29

2023-08-01

2024-08-01

Slut

2022-06-30

2023-06-30

2024-06-21

2025-06-20

2026-06-19

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-02-15

2022-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Socialpedagog på Lernia Yrkeshögskola.