YH-utbildningar som erbjuds i Västerås. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Kreativ och kunnig personal efterfrågas inom bageri- och konditoribranschen.
Utbildningen Bagare och konditor bygger på kunskaper som förvärvats på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med
inriktning bageri på gymnasiet. Här får du får utveckla din kreativitet och initiativförmåga.
Efter examen kan du arbeta som bagare, konditor eller restaurangkonditor på exempelvis ett traditionellt bageri, men även inom hotell, restaurang eller stenugnsbageri.
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande
Särskild behörighet
Följande gymnasiekurser med minst betyg E/G/3:
• Bageri 2/Bageri A Konditori 2/Konditori A
• Bageri 3/Bageri B Konditori 3/Konditori B
• Hygien/Livsmedelshygien
Urvalsgrunder
Vi tillämpar ett särskilt antagningstest i följande moment: Fristående limpa 2 st, Klippt krans 2 st, Fyrfläta 2 st, Prinsesstårta med marsipanros och pikering, Biskvier stryka upp och doppa.
Kontakt
Linda Åkerman Kolmodin
021-39 98 05
Efterfrågan och behovet av specifik kompetens i form av Distributionselektriker förväntas bli mycket stor de kommande åren.
En av de viktigaste välfärdsfrågorna i framtiden handlar om säkerställande av elförsörjningen och det pågår en intensiv upprustning av elnäten på grund av eftersatt underhåll med ständiga störningar i eltillförseln.
Som distributionselektriker arbetar du med såväl byggnation som reparation och underhåll av de elnät som försörjer samhället med elektricitet. Arbetet innebär att se till att elektriciteten som alstras vid kraftverken når fram till sina kunder. Distributionsnätet finns i samhällen, längs vägarna och ute i skog och mark vilket gör att arbetet innebär mycket omväxling och fysiskt arbete utomhus.
Yrkesroller som utbildningen leder fram till:
Särskild behörighet
Följande gymnasiekurser med minst betyg E/G/3 :
- Matematik 2 / Matematik B
Som flygtekniker är det viktigt att behålla lugnet i pressade situationer och att både kunna arbeta självständigt och i lag. Flygplan ställer stora krav på noggrannhet och ansvarstagande eftersom det handlar om säkerhet.
I din yrkesroll har du varierande arbetsuppgifter inom underhåll, reparationer, tillsyn, och ny tillverkning av flygplan. Arbetet är både praktisk och teoretiskt, vilket innebär att du måste tycka om att skruva samtidigt som du ska kunna sätta dig in i och fördjupa dig i material och manualer på engelska. Du använder ny teknik för att lösa tekniska problem genom metodisk felsökning och dokumentation av utfört arbete.
Behörighet
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande.
Särskild behörighet
Lägst betyget E/Godkänd/3 i följande kurser eller motsvarande kunskaper :
- Engelska 6 / Engelska B
- Matematik 2 / Matematik B
- Fysik 1 eller motsvarande. Den som har gått något av programmen Elprogrammet, Energiprogrammet, Fordonsprogrammet eller Industriprogrammet med godkänt betyg i kurserna Ellära A, Ellära B och Elektronik grundkurs har behörighet i Fysik A/Fy1a eller 1b1 + 1b2. Motsvarande kurser till Fysik 1: Naturkunskap 1b, alternativt Naturkunskap 1a1 tillsammans med minst 50 gymnasiepoäng i kurser inom ämnen som Teknik, El, Installation, Automation, Industriteknik eller Fordonsteknik. Naturkunskap 2, 100 poäng får motsvara Fysik 1.
Utbildningen sker i samarbete med Edströmska.
Kontakt
vyh@vasteras.se
021-39 98 20
Tycker du att det är kul med kod? Bli Frontendutvecklare och skapa framtidens innovativa sajter och appar.
Yrkesrollen som Frontendutvecklare har växt fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare. I och med den konstanta digitalisering som sker är behovet av Frontendutvecklare idag stort och nya talanger behövs framåt.
Som Frontend-utvecklare är du med och utvecklar bland annat sajter, applikationer och webblösningar. Du är den som med hjälp av kod skapar det lager som gör att människor kan interagera med tekniken.
I utbildningen få du djupdyka ner i bland annat; JavaScript; HTML och CSS för att sedan bygga på kunskapsnivån med mer avancerad programmering. Vidare får du god förståelse inom UX-design för att kunna skapa användarvänliga och lättnavigerade lösningar.
Vad blir du efter examen?
Du kan arbeta som:
Tips! Utbildningen bedrivs som EC Stream – vilket innebär att du kan studera digitalt oberoende av ort. Du kan med andra ord plugga var du vill via livestreamad undervisning.
Utbildningen för dig som är intresserad av lönearbete och rådgivning
Som lönekonsult är löneberäkning huvuduppgiften, vilket ofta innebär ett mycket självständigt arbete med stort ansvar och en rådgivande funktion till övriga organisationen. Ofta efterfrågas också en kombination av kunskap inom såväl lön som redovisning.
Utbildningen ger dig en mycket god teoretisk grund, ett strategiskt och analytiskt tänkande kombinerat med praktisk tillämpning i yrkesrollen som lönekonsult. Trenden pekar mot att löne- och personalavdelningar integreras, vilket i sin tur ställer högre krav på kompetensbredd hos de anställda. Du får en gedigen kompetens för praktiskt och självständigt arbete inom lön och ekonomi på ett företag, i en organisation eller inom offentlig sektor, som anställd eller som inhyrd konsult.
Utbildningen passar dig som är intresserad av att arbeta med löneadministration och lönestrategier. Prognoserna för att få anställning efter utbildningen är mycket goda, då medelåldern på löneadministratörer är hög och branschen förväntar sig stora pensionsavgångar de kommande åren. Med din yrkeshögskoleexamen som lönekonsult har du möjlighet att, efter 3 års yrkeserfarenhet, bli auktoriserad lönekonsult genom Srf lön.
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande.
Särskild behörighet
Följande gymnasiekurs med minst betyg E/G/3 :
- Svenska 2 / Svenska B / SVA 2
Kontakt
Linda Åkerman
Utbildningsledare
021-39 98 05