YH-utbildningar som erbjuds i Västerås. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Kreativ och kunnig personal efterfrågas inom bageri- och konditoribranschen.
Utbildningen Bagare och konditor bygger på kunskaper som förvärvats på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med
inriktning bageri på gymnasiet. Här får du får utveckla din kreativitet och initiativförmåga.
Efter examen kan du arbeta som bagare, konditor eller restaurangkonditor på exempelvis ett traditionellt bageri, men även inom hotell, restaurang eller stenugnsbageri.
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande
Särskild behörighet
Följande gymnasiekurser med minst betyg E/G/3:
• Bageri 2/Bageri A Konditori 2/Konditori A
• Bageri 3/Bageri B Konditori 3/Konditori B
• Hygien/Livsmedelshygien
Urvalsgrunder
Vi tillämpar ett särskilt antagningstest i följande moment: Fristående limpa 2 st, Klippt krans 2 st, Fyrfläta 2 st, Prinsesstårta med marsipanros och pikering, Biskvier stryka upp och doppa.
Kontakt
Linda Åkerman Kolmodin
021-39 98 05
Vill du vara med och skapa hållbar energi? Studera till Elkraftsingenjör och få kompetens för att driftsätta, effektivisera, optimera och underhålla elkraftssystem och elanläggningar. Gör karriär som elkraftsingenjör, elkrafttekniker eller drifttekniker inom elkraft.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
• Godkänt betyg i Matematik 2
• Godkänt betyg i Praktisk ellära eller Fysik 1
• Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Tycker du att det är kul med kod? Bli Frontendutvecklare och skapa framtidens innovativa sajter och appar.
Yrkesrollen som Frontendutvecklare har växt fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare. I och med den konstanta digitalisering som sker är behovet av Frontendutvecklare idag stort och nya talanger behövs framåt.
Som Frontend-utvecklare är du med och utvecklar bland annat sajter, applikationer och webblösningar. Du är den som med hjälp av kod skapar det lager som gör att människor kan interagera med tekniken.
I utbildningen få du djupdyka ner i bland annat; JavaScript; HTML och CSS för att sedan bygga på kunskapsnivån med mer avancerad programmering. Vidare får du god förståelse inom UX-design för att kunna skapa användarvänliga och lättnavigerade lösningar.
Vad blir du efter examen?
Du kan arbeta som:
Tips! Utbildningen bedrivs som EC Stream – vilket innebär att du kan studera digitalt oberoende av ort. Du kan med andra ord plugga var du vill via livestreamad undervisning.
Vill du lära dig koda i Python? Studera till Pythonutvecklare med inriktning AI. Som utbildad utvecklare jobbar du agilt med AI-lösningar åt företag genom testautomation, maskininlärning och webbutveckling, men du kan även arbeta med design och utformning av appar.
✓ Studera kostnadsfritt och CSN-berättigat
Behörighetskrav
• Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
• Godkänt betyg i Matematik 2 & 3
• Godkänt betyg i Programmering 1
Saknar du formell behörighet? Så blir du behörig till Teknikhögskolan »
Yh-utbildningen Stödpedagog vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet.
Stödpedagog är en kvalificerad yrkesroll som innebär ett ökat ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvar för brukarfokus, utveckling och samordning i verksamheten. Allt fler kommuner inför titeln stödpedagog i sina verksamheter.
Utbildningen bedrivs på halvfart på distans med inplanerade närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda onlinelektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom utbildningen går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier. Halvfart innebär 20 timmar/vecka.
Då den största delen av utbildningen är webbaserad krävs god datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.
Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i vardagen. Du ska även få kunskaper om kommunikationsmetoder, pedagogik och individanpassat stöd. Utbildningen ger dig även kunskaper om etik och professionellt förhållningssätt, hälsans betydelse, social dokumentation och praktisk juridik.
LIA, Lärande i arbete, ger en god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden.
Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som Stödpedagog inom daglig verksamhet, särskilt boende, socialpsykiatrin eller korttidsvistelse utanför det egna hemmet.